PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 5 - Ciorba din patrimoniul culinar autohton

Postat de CosminDragomir in Concurs pe 8 Aug 2018, 16:46

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Să ne vedem fiecare de ciorba lui!

Am spus-o și o să o tot repet. Nu mititeii, nu sarmalele, ci zămurile (ciorbe, borșuri, supe) sunt preparatele identitare ale poporului român. Deseori suntem tentați să le omitem, nu au caracterul festiv al sarmalelor (făcute de sărbători sau când așteptăm oaspeți de seamă), nici nu se confundă cu ieșitul la restaurant sau la grătar la iarbă verde așa cum micii și-au creat renumele.


Ciorbele sunt un preparat de zi de zi, banalizat prin frecvență nu și prin gust ori varietate. Dar ciorbele reprezintă mâncarea cea mai des consumată de acest popor ahtiat după zemuri aromate.
Și cum proverbul “câte bordeie, atâtea obicee” se aplică cu succes și în acest studiu de caz vă provoc să gătiți o zamă. Dar nu chiar orice zamă. Una mai specială, una de care n-am prea auzit, una în care un ingredient îi schimbă radical percepția gustativă obișnuită. Nu trebuie să reinventăm ciorba ci doar să scoatem la lumină alte rețete din patrimoniul culinar autohton extrem de consistent.

Din acest motiv, astăzi, a V-a provocare nici nu conține vreo rețetă, fie veche, fie nouă, ci vă lasă o libertate la gătit de care, probabil, că nu o să bucurați prea des în aceste provocări săptămânale.

Vă urez spor la gătit, multă inspirație și poftă bună!

Vă invit AICI să aflați ce premiu a pregătit Bucătăraș pentru provocarea săptămânii și să aflați toate detaliile concursului.

Succes la pus istoria gastronomiei pe pâine, bucătărașilor!

 

Comentarii (3)

08.08.2018, 18:01

Nu este o provocare tocmai usoara, dar imi place!

09.08.2018, 09:26

Să curgă zemurile

09.08.2018, 09:32

Chiar ca sa=-ar putea sa particip

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia