Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.
Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre piersici si despre beneficiile consumului de piersici asupra sanatatii.
Piersicile sunt unele dintre cele mai aromate si gustoase fructe ale verii. Insa, exista si alte motive pentru care este bine sa consumam acest minunat fruct, dupa cum ne spune si doamna dr. Mihaela Gologan:
"Fruct zemos, plin de aroma, se recomanda in zilele calduroase de vara a fi consumat cat mai copt. Are o incarcatura glicemica mica si doar 39kcal la 100g. Aduce un aport moderat de vitamina C (cu rol antiinfectios) sau vitamina A (importanta pentru sanatatea pielii si a mucoaselor), dar si vitamine din grup B, precum si minerale, in special potasiu, fluoruri (cu rol in preventia cariilor), fier. Compusii cu rol antioxidant se concentreaza in special in coaja si in miez; ei lupta impotriva inflamatiilor sau a unor tipuri de neoplazii."
Insa, aveti grija in ce cantitati le consumati, deoarece: "Piersicile au efect usor diuretic si laxativ."
De asemenea, se pare ca puteti slabi cu ajutorul unei diete pe baza de piersici:
"Exista studii care arata ca piersicile ajuta in lupta cu kilogramale in plus, desi pot fi folosite si la cei cu inapetenta, pentru cresterea poftei de mancare."
Inca un motiv sa iubiti piersicile:
"In afara fructelor, se folosesc si florile sau frunzele ca infuzii in medicina naturista."
Exista si persoane care nu suporta sau sunt alergice la puful de pe coaja piersicilor, insa exista o alternativa:
"Pentru cei care nu iubesc coaja pufoasa, exista nectarinele, care se aseamana din punct de vedere nutritional cu piersicile, facand parte din aceeasi familie."
Daca aveti intrebari despre piersici pentru doamna dr. Mihaela Gologa, lasati-le intr-un comentariu si dumneaei va va raspunde?
Sursa foto: tumblr.com