Savoarea acestei paste naste din tradiția culinară vechi din Puglia. Și doar în Puglia sunt, de asemenea, numite "strascinate", pentru că, în mod tradițional, gospodinele le trage una câte una pe o suprafață de lucru cu degetul mare sau cu ajutorul unui cuțit special, cu un vârf rotunjit și fără mâner numit "sferre."
Savura aceste paste sunt una dintre cele mai reprezentative ale feluri de mâncare preparate din bucătăria din Puglia, dar, datorită bunătății lor sunt populare în întreaga Italia. Forma lor concavă, în interiorul și în afara neted canelat, le face versatil și capabilă să țină perfect.
Pentru a sărbători patria formatului, servește cultura Barilla rețete gastronomice electivă din Puglia, savura aceste paste cu broccoli, un fel de mâncare de origine antice, care vor aduce la masa ta arome de Puglia. De asemenea, încercați cu broccoli, anșoa și ardei iute sau sosuri cele mai delicate cu legume sau pește din Pulia si poate fi preparata in orice mod.