O zi de poveste cu bucatarasi dragi

Postat de Constelatialeu in Bucataras hai hui pe 1 Oct 2016, 20:20

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

O zi de poveste,pentru ca eu asa am simtit-o, chiar daca pe alocuri am fost un pic dezamagita.Ma leaga o copilarie si-o adolescenta de aceste locuri si anume Floresti Prahova si Domeniul Cantacuzino. Domeniu de peste 150 de hectare, unde domina , din pacate acum o ruina, palatul Domnitei, asa cum il stiu din povestile bunicii.Pentru mai multe informatii puteti da cautare pe ''goagle''...https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Cantacuzino_(Flore%C8%99ti)  eu doar va relatez ceea ce stiu eu sau ce am trait in copilaria mea...Din pacate dupa revolutie s-a deteriorat mult si s-a defrisat fara pic de mila, din faimoasele alei, de tei, castani si nuci, aproape ca au ramas niste umbre palide. Din sutele de arbori si arbusti unici in Europa ''au scapat'' doar cativa, omul , din pace mai mult distruge decat sa pretuiasca..in fine e mult de povestit...Incerc sa va spun ca in urma cu 3 ani a luat fiinta un eveniment hipic Karpatia Horse, eveniment ce vrea sa recreeze ceea ce a fost odata o epoca infloritoare. Prin strangerea de fonduri in urma acestui eveniment concurs se vrea reconstruirea palatului si imprejurimilor. momentan palatul este in conservare. Acest concurs hipic este unul international si conteaza in etapele Europene Si Mondiale....Astea sunt doar cateva creionari ale acestui evenimet. Acum sa va spun si de intalnirea cu Buni si Motanel, cei doi bucatarasi dragalasi care nu s-au codit sa se scoala in miez de noapte si sa ajunga la acest evenimet.( nu i-am silit, parol , au venit de buna voie ). I-am ''pescuit'' din gara Floresti, am poposit pentru aproximativ 2 ore la mama mea acasa ( adica locul de unde sunt de bastina). Au stat la taclele cu gainile, una mai incaltata ca alta, pe Motanel l-am dus sa vada'' nepoteii'', adica purcelusii, Buni a mancat smochine direct din pom, am savurat o maslina o furseaca si apoi am plecat in parc, la Palatul Domnitei unde s-a tinut acest eveniment, editia a treia....gata nu va mai plictisesc, va las cateva fotografii sa va delectati, daca vreti, daca va intereseaza....ca la cat i-am ''carat'' pe aici, pe colo, cred ca au facut febra musculara Buni si Motanel....dar am scapat, nu mi-am luat-o, cred ca erau prea obositi......:))))))

Comentarii (19)

03.10.2016, 00:19

De vis asemenea zi . Sa va fie de bine . Sunteti foarte frumosi va .
Ce pofta mi-ati facut cu smochinele !!!
P.S. Cine a castigat cursa ? Calaretul fara cap de la imaginea nr 72? )

03.10.2016, 06:22

Misulico, noi am castigat si-am lasat si calaratul fara cap....)

VI

VI
06.04.2017, 13:47

Foarte frumos articol,felicitari!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia