Nuci cu miere (Orehy s miodom)

Postat de DinDragostePentruGatit in Vegan/Raw vegan pe 3 Feb 2013, 16:10

   Îmi aduc aminte cu drag când mâncam nuci cu miere, mai ales în perioada postului... Se cunoaşte faptul că nuca este un fruct cu calităţi nutritive şi vitalizante ridicate. Nucile au un conţinut semnificativ de minerale (cupru, zinc, fier, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor şi iod), vitamine (B1, B2, B6, K, C, acid folic) - provenite din nectarul şi polenul plantelor. Miezul nucilor conţine melatonină, un antioxidant de excepţie.

   Indicaţii terapeutice:

  • datorită consistenţei uleioase este benefic pentru creşterea randamentului intelectual, dezvoltarea memoriei;
  • fortifică organismul cu vitamine şi minerale;
  • se recomandă copiilor ce au întârzieri de creştere, persoanelor cu artroze, reumatism, anemii;
  •  întăreşte sistemul imunitar;
  • scade colesterolul, ajută la menţinerea sănătăţii inimii. 

  Beneficiile mierii asupra sănătăţii sunt de asemenea foarte bine cunoscute; este eficientă în afecţiunile respiratorii, digestive, hepatice, biliare, cardio-vasculare şi în boli de nutriţie. Pe lângă aceste calităţi, mierea este totuşi contraindicată pacienţilor cu obezitate, diabet zaharat, alergii. 

   Nucile se consumă crude (se păstrează toate vitaminele şi mineralele), fierte (pentru persoanele ce nu agreează gustul uşor amărui) sau coapte. Se folosesc pentru prepararea mâncărurilor de bază, însă ocupă un loc de cinste în lista ingredientelor utilizate pentru pregătirea deserturilor. 

   Cum am mai spus am o afinitate ridicată pentru nuci şi în general pentru fructele oleaginoase... îmi povestea mama că în perioada sarcinii a mâncat multe nuci, poate şi din această cauză sunt preferatele mele. 

   Nuca cu miere este o gustare dulce, rapidă şi foarte benefică sănătăţii, fiind un vitaminizant şi un energizant. Bunica povestea că acest tip de gustrare se servea la nunţi, nuntaşii urându-le mirilor să aibă parte de o viaţă lipsită de greutăţi şi "dulce ca mierea"... 

INGREDIENTE

50 g nucă;

100 g miere de albine. 

MOD DE PREPARARE

Se amestecă mierea cu nuci.

   Nucile pot fi crude, fierte - astfel nu se va mai simţi gustul amărui, apoi scurse şi amestecate cu miere sau coapte

   De această dată le-am ţinut puţin în cuptorul încins, cât să prindă o uşoară aromă "de copt". 

   Se serveşte imediat sau se poate păstra în borcane pentru o perioadă mai lungă de timp. 

   Se poate servi ca atare, cu un ceai cald sau se poate folosi ca umplutura la desert (clătite, mere coapte, etc).

   În orice variantă, mi se pare un deliciu...

 

   Savuraţi dulcele moment!

 

Comentarii (5)

03.02.2013, 16:38

Ei Gaby, dacă aş şti că mă îngraş din ele, aş mânca, măcar pentru 3kg.

03.02.2013, 17:07

bune

03.02.2013, 17:59

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia