Piperul....nelipsit in majoritatea mancarurilor are multe sortimente;mai jos va prezint vreo 8 dintre ele...
Si unde mai pui ca este si foarte eficient pentru organismul nostru: bun pentru stomac, bun pentru slabit, bun pentru piele,bun contra racelii si tusei,bun antioxidant, bun detoxifiant.. .
Piperul negru
Boabele culese necoapte ale piperului veritabil (piper nigrum). Cand se culeg au o culoare verde spre galben-portocaliu, dupa care sunt tinute la soare sa se usuce si devin maro inchis pana la negru.
Piperul alb
Boabele rosiatice - culese dupa ce s-au copt - ale piperului negru (veritabil). Pielita rosie se cojeste si boabele albe sunt puse la uscat. Datorita maturizarii, gustul lui este putin mai aromat decat cel al piperului negru.
Piperul citronat
Un amestec de mirodenii, compus din piper alb sau negru si coaja sau aroma de lamaie.
Boabele de piper roz
Fructele unei plante numite scumpie. Au un gust aromat, care seamana putin cu cel al boabelor de ienupar, uneori chiar parfumat.
Piperul de Cayenne Nu este piper, ci ardei iute macinat. Are un gust usor de fum, putin amarui.
Piperul Kubeben
Iute, amar si usor lemnos. Boabele sunt ceva mai mari decat ale piperului negru si zbarcite. Este folosit foarte mult in bucataria nord-africana.
Piperul Szechuan
Are gust acrisor, de lamaie. Este folosit mai ales la mancarurile asiatice. Boabele au oarecum forma de stea, iar deosebit la ele este faptul ca lasa in gura un gust sec si de aceea nu trebuie consumat in cantitati mari.
Piperul verde
Boabele necoapte ale piperului negru, care au un gust ceva mai bland. Se gaseste mai ales conservat sau uscat, uneori chiar gata macinat.
Sursa: http://www.formula-as.ro
Sursa foto: http://www.cugetliber.ro/stiri-diverse-la-ce-ne-ajuta-piperul-192436