La conacul secuiesc

Postat de mihaelar63 in Restaurante pe 7 Mar 2011, 01:53

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

 Am pornit cu ideea sa facem  o iesire ,, romantica '' in doi cu ocazia zilei de 8 martie ce va urma  . Dar a sfarsit intr-o placuta  intalnire cu  o familie de buni prieteni . Deci iesirea s-a terminat in ....romantism in cinci !!! . In decursul a sapte ore am pornit de la 300 m altitudine din Campia Turzii si am ajuns la 1480 in statiunea montana Baisoara .

  Tinta noastra a fost pensiunea ,, Conacul secuiesc '' aflat la 45 km de  Turda . Se ajunge pe valea Ariesului in sus ,iar din Buru se face stanga ]. Pe drum puteti admira Cheile Turzii ce se vad imediat pe dreapta de cum iesiti din Turda sau manastirile gemene , aflate la 500m una de alta ,, sf Ioan Botezatorul '' si ,, Sf  Arhangheli ''aflate inainte de satul Rimetea.Pe partea stanga dupa satul Rimetea veti vedea stanca Secuiului care seamana cu un urias care sta culcat .

 Locatia ,, Conacului Secuiesc '' catalogat cu 4 margarete  din Coltesti  este superba , situata in depresiunea muntilor Trascaului . Am parcat masina si am pasit in incinta localului uimiti de decorul deosebit  si elegant  , de bun gust format din mobilier pictat . Fetele de masa si cusaturile erau brodate de asemenea specific locului . Cel mai mult m-au ,, inebunit '' scaunele   , mi-ar fi placut sa  am asa suvenir !!! Cand am intrat nu era nici un client ,ceea ce m-a facut sa gandesc cu malitiozitate ,, Oare nu au mancare buna ? de nu  e nimeni ? ''[ ora era  12,40]. Uitasem ca , cu o seara inainte in zona a fost chef mare , sarbatoarea ingroparii Farsangului , adica a iernii . Dar nu au trecut 10 minute si parcarea s-a umplut de masini  si interiorul de oameni .Curatenia este ireprosabila de la A la Z , servirea prompta , mancarea gustoasa , portiile mari-mari .Personalul este deosebit de serviabil , i-am urmarit cu ochi avizat si va spun ,, ca se stiu '', o adevarata placere sa te lasi pe mana lor .Am servit  supa gulas traditional [ cu cartofi si carne de vita ], tocana de galbiori cu smantana , piept de pui si mamaliguta , suc, apa , cafea . Cu deosebita amabilitate am fost invitati sa vizitam si crama .  Pe unul din geamuri puteai vedea ruinele Cetatii Coltestiului. Am  fost informati ca daca dorim sa-i vizitam in sezon este indicat sa ne facem rezervare , deoarece , este arhiplin. Primii veniti , primii serviti , singurul meu regret este ca am fost prea repede serviti portiile fiind consistente trebuia sa facem putina pauza intre ele . Intre timp afara a inceput sa ninga ca-n basme , regretand  ca trebuie sa parasim acel loc , deosebit de placut . Mai multe va las sa aflati din imagini si din pagina lor http://www.conaculsecuiesc.ro/.

 La intoarcere  am ,, captat imagini '' din satul Rimetea,  care stiu ca e un sat turistic  total ,  foarte apreciat de turistii straini .

  Dar ziua nu s-a terminat , ne-am gandit ca ar fi bun si un desert ..... la Baisoara. Cica acolo s-ar gasi ceva papanasi buni . Am ramas fara papanasi  pentru ca restaurantul si-a schimbat profilul. degeba nu am mers pentru ca decorul a fost superb , iarna veritabila , noroc ca am urcat acolo cu masina de teren   a prietenilor , altfel nu stiu cum o scoteam la capat .La coborare dupa satul Iara am vazut la marginea soselei si o pestera in care erau stalagmite de gheata .O jumatate de ora mai tarziu eram in apropiere de casa , parca intr-un alt anotimp si alt tinut. Incursiunea noastra a luat sfarsit , dupa ce ne-am propus ca  in alta duminica sa  continuam ,, plimbareala '' .

  Tuturor bucataraselor , le doresc cu ocazia zilei de 8 martie , suflet senin , bucurii si multa buna dispozitie !!! Iar bucatarasilor-domni sa ne tina isonul !!!

                   cu prietenie  Mihaela R.

 

Comentarii (19)

20.12.2013, 12:32

super....am fost si eu odata

29.01.2018, 18:40

frumos peisaj

29.01.2018, 20:05

Mihaela , tot locul este deosebit . Iar manancarea ... Nu te poti opri

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate