Este foarte cunoscut ca in regimul modern, populatia nu se mai hraneste corect, si in consecinta, organismul nostru are de suferit! Multi medici cred ca suplimentele de vitamine si minerale nu sunt necesare ptr ca putem sa le avem dintr-o dieta echilibrata. Chiar daca pare adevarat in teorie, cine se mai hraneste corect in ziua de azi?! Majoritatea preparatelo care le cumparam, chiar si cele "proaspete" cum sunt numite, contin un proncentaj destul de ridicat in chimicale, pesticide, ierbicide si hormoni! Apoi, legumele si fructele mai sunt si date cu spray ptr a-si conserva culoarea si a rezista cat mai mult pe rafturile magazinelor!
Nu cred in formule miraculoase, dar asa cum stim ca din vechile timpuri, "leacurile babesti" au ajutat mult, am zis de ce sa nu incerc si eu, ca de stricat, nu strica la nimeni!
Am o prietena a carui sot a avut o tumoare pe creier, s-a operat de doua ori si de atunci a tot cautat pe internet diferite plante. Chiar si unii medici din Elvetia si din Germania( unde s-a operat), medici naturisti, i-au oferit niste informatii utile asa cum zice ea, si se pare ca functioneaza oarecum.Dupa 2 ani de cand bea si mananca diferite produse ce ni le ofera natura, analizele sale arata ca nu a mai reaparut aceasta tumoare, ba mai mult analizele sale arata un organism puternic ca acela unui tanar de 20 de ani (dupa spusele medicului care il urmareste medical). Deci, m-am gandit sa impart cu voi aceste informatii! Azi va voi scrie despre primul "produs".
Ce este KOMBUCHA?! Originea e disparuta in istorie, dar cele mai noi informatii sunt de acum cca 2000 de ani fiind cunoscuta aceasta bautura sub numele de " elixirul vietii lungi". Kombucha nu este doar o bautura tonica dar si o terapie. Consumand aceasta bautura a ajutat multa lume prin excelenta sa calitate de dezintoxicare si imunitate, nefiind cunoscuta nicio reactie negativa, exceptie facand prepararea necorespunyatoare! Sunt foarte multe de zis, dar ca sa nu va plictisesc cu un articol prea mare, ma rezum la ce e mai important!
Kombucha nu e un remediu ptr o boala anume ci "ataca" tot ceea ce nu are echilibrul in organismul nostru!
Este facuta din ceai negru sau verde, indulcit, in care cultura de kombucha ( simbioza de bacterii si ciuperci) este pusa. Se aseamana cu cidru de mere sau a unui vin usor alcolizat, răcoritoar, în funcție de timpul de fermentare și de tipul de ceai folosite.
Kombucha contine un numar mare de Vitamina B, in special B1, B2, B6 si B12, care da organismului energie, ajuta la arderea grasimilor, si e foarte bun ptr functionarea corecta a sistemului nervos.
Cum functioneaza?! Este o "balanta" metabolica, ajutand diferite organe sa lucreze impreuna, e un bun probiotic( suportand bacteria benefica din organismul nostru) si un bun detoxifiant!
Cand kombucha e preparata corect tot zaharul e transformat in acid organic pe timpul fermentatiei ceea ce o face intr-o bautura fara risc chiar si ptr diabetici si cei care sufera de CANDIDA! Poate fi folosit ceai verde sau negru, dar e indicat mai mult cel verde, cunoscut fiind ptr proprietatile sale anti-cancerigene, benefic ptr inima si circularea sangelui! O alta proprietate importanta e aceia a balantei metabolice, influenteaza ficatul in a lucra corect, sangele si sistemul digestiv.
Au fost marturii ale unor pacienti care s-au tratat de constipatie, obezitate, impotenta, pietre la rinichi si reumatism.
Ptr cei care vor sa piarda si putin din greutate ( bineinteles, nu inseamna ca poti manca oricat si orice!), e indicat de a bea inainte de masa!
Cum se prepara:
Veti avea nevoie initial de aceasta bautura ptr a incepe sa faceti cultura, avand aceasta bautura si preparand-o corespunzator, in 2 luni veti avea cultura si veti putea incepe sa o degustati.
Se conserva intr-un recipient de sticla, acoperit, ptr a nu avea contact cu muste, micile insecte. Nu se expune la soare, nu se expune in contact cu metal si nu se utilizeaza vase de plastic!
Preparam ceaiul, il lasam sa se raceasca( eu il las peste noapte), apoi a doua zi scoatem intr-un recipient ceea ce am avut deja timp de cel putin 24 de ore, sau chiar mai mult, in functie de cat de acidulat va place sa il beti! eu il las 48 de ore, ptr ca apoi are gust de otet!( il puteti pune la frigider ptr un gust mai placut), apoi turnam ceaiul cu strecuratoarea si punem atatea lingurite zahar cate pahare de ceai am facut( un pahar de ceai- o lingurita de zahar, dar bineinteles, puteti pune mai putin in cazul in care vi se pare prea dulce!). Punem deasupra cultura de kombucha, pe care o spalam putin cu apa din cand in cand, acoperim vasul cu un prosop si lasam deoparte pana la urmatoarea "recolta". Se beau 2 pahare pe zi, inaintea meselor.In cazul in care plecati ptr un anumit timp, numarati cate zile plecati si puneti atatea lingurite de zahar, astfel va fermenta si nu se va strica, oricum nu se strica foarte usor ptr ca insusi cultura(ciuperca) contine antimicrobi se se "apara" singura! Cand reveniti, e indicat sa faceti alt ceai si sucul obtinut dupa atatea zile sa il aruncati,ptr ca va fi foarte acidulat(otet) si incepeti din nou prepararea lui.
Am uitat sa spun, ca aceasta cultura creste, se ingroasa si se poate dezlipi pe orizontala la mijloc si se poate da altei persoana care doreste. Eu nu am avut cui sa dau, si am aruncat din ea ca era prea mare! Se face straturi, la inceput e ca o panza subtire deasupra apei, si apoi cu timpul se ingroasa, nu trebuie deranjata decat cand are cel putin 1 cm grosime, ca sa nu o stricati, asta in cazul in care o veti prepara voi de la bun inceput din sucul pe care il veti procura!