Dragilor, dupa cum am promis, dezvalui acum juriul celei de-a 10-a editii a celui mai important concurs al anului de pe site-ul nostru drag, Bucataras.ro, Reteta Anului.
Recunosc, ma bucur tare mult ca am reusit sa conving din nou 3 oameni foarte valorosi sa ni se alature in incercarea noastra de a rasplati efortul vostru, al celor pasionati de preparat retete delicioase.
Vreau sa urez mult succes fiecarui participant curajos. Va doresc sa acumulati cat mai multe voturi pana la sfarsitul zilei de duminica, 10 martie, iar retetele voastre inscrise in concurs sa intre in faza jurizarii.
Am aflat care sunt premiile, regulamentul, am aflat si care sunt retetele participante, iar in curand se va incheia si votarea retetelor inscrise.
Mai este un singur detaliu important de aflat: componenta juriului.
Aceasta faza finala a concursului, jurizarea, va incepe peste cateva zile, asa ca este timpul sa va dezvalui si componenta juriului extraordinar de care ne bucuram in acest an.
Pe langa prezenta speciala bucataraselor noastre dragi, ne bucuram anul acesta de un juriu de exceptie, cu nu mai putin de trei invitati-surpriza.
Iata componenta juriului nostru de exceptie:
Invitat special, pentru prima data in juriul Reteta Anului:
Chef Nico Lontras - unul dintre cei mai buni bucatari romani, indragostit de gusturile si ingredientele romanesti, care a dus reinterpretarea bucatariei nationale la un nivel deosebit de rafinament si simplitate in acelasi timp. S-a întors în Romania in toamna lui 2013, dupa o perioada de imbogatire a experientei in retaurantele din Germania, Irlanda, Estonia si Norvegia.
In 2003 a participat la un concurs de bucatari și a luat medalia de aur si bucătarul anului. Apoi a reprezentat Irlanda la o competiție intre țări: Anglia, Irlanda de Nord si Scotia, unde a castigat medalia de aur pentru cea mai buna farfurie cu carne de miel. Nico Lontras este pe langa un bucatar desavarsit si un om deosebit, de o modestie surprinzatoare pentru cineva atat de valoros profesional ca el. Voi reveni in curand cu un interviu despre Nico, filozofia si povestile lui. El insusi este o poveste.
***
Invitata speciala:
Chef Sylvia Boutiere - Prietena veche si foarte draga a Bucataras, chef desavarsit, respectata atat in Romania cat si in Franta pentru talentul si realizarile ei culinare. Ii multumim Sylviei ca a acceptat invitatia noastra si pentru caldura cu care a fost intotdeauna alaturi de comunitatea Bucataras!
***
Invitata speciala:
Cristina Toth, autoarea blogului Diva in bucatarie
Placerea invitatiei a fost cu atat mai mare cu cat Cristina face parte din istoria Bucataras.ro, din care a facut parte activ in urma cu mai multi ani, inainte de a se dedica intru totul blogului sau. Cristina este la fel cum au cunoscut-o bucatarasii, calda, deschisa, curioasa, perfectionista si modesta. A raspuns cu tot dragul invitatiei noastre.
***
Oana Tepelin - Unul dintre primii bucatarasi, autoarea unui numar mpresionant de retete minunate, care ne incanta aratandu-ne tot ce gateste bun pentru cei dragi
***
Miha Simiuc maestra a prajiturilor, autoarea blogului Dulciurifeldefel.ro, deosebit de apreciat.
***
Adina Ciocalau - zambitoarea, dar si foarte priceputa noastra prietena, specialista in preparate asiatice, dar nu numai, care ne surprinde cu retetele sale deosebite pe blogul sau culinar Cartederetete.ro
6 jurati, unul si unul, carora le multumim ca au acceptat misiunea de a evalua, fiecare in functie de experienta si viziunea culinara, retetele celor mai priceputi si mai curajosi dintre bucatarasi!
Jurizarea se va realiza individual de fiecare membru al juriului, iar castigatorii vor fi desemnati prin realizarea mediei clasamentelor.
Sper ca va place componenta de exceptie si din acest an, care are toate ingredientele unui juriu. Spor la votare si mult succes in concurs!
Criteriile jurizarii (note de la 1-10) per reteta:
- calitatea fotografiei
- complexitatea retetei
- claritatea descrierii modului de preparare
- originalitate
Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 11-13.03.2019
Jurizarea va fi efectuata de un juriu format din sase membri. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:
Locul 1 – 10 puncte
Locul 2 – 9 puncte
Locul 3 – 8 puncte
Locul 4 – 7 puncte
Locul 5 – 6 puncte
Locul 6 – 5 puncte
Locul 7 – 4 puncte
Locul 8 – 3 puncte
Locul 9 – 2 puncte
Locul 10 – 1 punct
Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.
La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.
Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2018 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.
Retetele castigatoare la fiecare dintre cele patru categorii de concurs, precum si reteta castigatoare a titlului "Reteta Anului 2018" vor fi anuntate pe 14 martie.
Nu uitati, pana duminica seara puteti vota retetele voastre preferate, care vreti sa ajunga in finala!