Intre oglinzi paralele

Postat de Mutulica in Bucataras in oras pe 28 Mai 2012, 11:57

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
Intre oglinzi paralele

Mi-am dat seama ca o insiruire zilnica a  magariilor care mi se fac ar plictisi cititorii . In plus ,  multe dintre actiunile , atitudinile si afirmatiile pe care doream sa le redau  au un caracter penal si ar putea fi folosite impotriva autorilor . Eu cred ca nu sunt lipsit de vina din moment ce nu reusesc sa scap din aceasta mocirla si nu doresc sanctionarea penala a faptuitorilor  .  De aceea  , continui exorcizarea   in scop terapeutic  a  faptelor , creionand portrete  fara sa mai prezint in clar viata mea de zi cu zi .

-----------------------------------------------------------------------------------

Nu sunt rude , dar parca ar fi frati . Amandoi au debutat timid , au luptat foarte mult pana au ajuns unde au ajuns , au zambit  si s-au ploconit mult pana persoanele cu putere de decizie si-au dat seama de valoarea lor .

In fata sefului stau  plecati , atitudinea lor este plina de respect , sunt  intrutotul de acord cu actiunile acestuia  . Chipul  le este mereu preocupat de problemele de serviciu . Au avut nevoie de putin timp pentru a-si da seama ca respectul fata de colegi trebuie dramuit si acordat in functie de pilele pe care le au . Seful le-a fost  intotdeauna cel mai bun prieten si dusmanul sefului a fost intotdeauna dusmanul lor  , fiind tratat zilnic cu tot dispretul pe care il merita  . Cand a picat fosta sefa nici macar nu si-au mai salutat colegii care erau in anturajul apropiat al acesteia  si cu care stateau toata ziua bot in bot , intr-o prietenie frateasca . S-au declarat dizidenti si noul sef a ramas impresionat cand a aflat cat de mult suferisera pe vremea odioasei sefe  , care le dezvaluise doar lor secretele profesionale  ce nu trebuie sa fie cunoscute de toti angajatii pentru ca ,  daca au minte ,  pot lua locul sefului ,  obtinut cu grele sacrificii  .

Obedienta le-a fost rasplatita  , beneficiind in continuare de privilegiile acordate de blamata fosta sefa .

Personajul feminin al povestirii mele fantastice (doar nu credeti ca exista  astfel de oameni in realitate ) a continuat multa vreme  sa vina  la ora 9   dis-de-dimineata   si sa plece  de la serviciu , incarcat de laude ,  la ora 14  dupa-amiaza tarziu  . Ea este o persoana eficienta , capabila si profesionista  , nu ca alti fraieri de turanti care vin degeaba la 7 dimineata la serviciu si stau pana  la ora 19 , ora la care se termina programul  .

Avem unele studii asemanatoare si , machiavelic cum ma stiti  , ani la rand i-am aruncat momeli frumos ambalate din care a  muscat precum pelicanul , pe nemestecate . Sunt de acord cu domnul Camil Roguski care spune ca s-au intors timpurile tineretii sale cand , cei care nu erau buni de nimic  dadeau la Drept . Am cunoscut tot felul de pafaristi , de la pitipoance intretinute de babaci potenti financiar pana la beizadele idioate destinate sa ajunga mari avocati  , procurori sau mai stiu eu ce vroiau si puteau parintii lor  , dar niciodata nu am avut ocazia sa cunosc pe cineva care sa nu se fi ales cu nimic dupa ce a absolvit facultatea : e gasca in toata splendoarea ei  . Are un ”fler” atat de fantastic in a fi antagonica cu orice principiu de drept  incat , odata , pentru ca nu mai tineam minte un lucru si nu aveam timp sa ma informez , am intrebat-o ce sa fac ,  am procedat exact invers si a fost decizia corecta .

Personajul masculin al povestii mele fantastice  provine dintr-o familie de machedoni  , fosti ciobani care urasc comunismul  pentru ca i-a deportat la oras , i-a invatat carte , i-a incaltat si i-a invatat o meserie curata , de pe urma  careia  au trait si pe vremea noii democratii – impleteau si vindeau macrameuri  , pana cand un unchi a ajuns mare director general  . Prosta  Nacu ii spun eu colegului  si  nu  cred  ca i-am gresit  primul nume . Numele de familile este acelasi cu al unchiului   , fost , actual si viitor mare director  , cu dosare penale peste care s-a asternut uitarea . La urma urmei , domnia sa a fost doar o unealta . Cand unchiul a ajuns celebru , a  venit timpul ca membrii familiei sa arunce crosetele , sa fie integrati in nobila institutie si sa faca repede si o facultate. A fost la un pas de a ajunge sef si nepotelul , dar nu e timpul pierdut . In acea perioada nici macar nu aveam dreptul sa ridic privirea spre domnia sa  , caci se simtea jignit . Pana sa il cunosc ,  nu intelegeam de ce constantenii ii urasc pe machidoni  deoarece citisem numai lucruri pozitive despre ei si cunoscusem  multi  machidoni  de isprava .  Dupa fiecare tura de noapte cand eram  schimbat de catre acest Mache aveam program de balacareala . Astepta sa ma culc si , avand numarul de telefon ascuns ,  ma suna ca sa ma  faca in tot felul sub falsul pretext  ca nu imi facusem datoria la serviciu  , plangandu-se ca  el trebuia sa munceasca si pentru mine . Pana sa vina restructurarile , acest stahanovist  de reclama era pe aceeasi tura  cu inca un coleg si venea la serviciu o tura el o tura colegul . 50 % prezenta , 100% eficienta !

Si domnisoara din poveste si domnul sus amintit au ceva din inteligenta si rezistenta sobolanului  . In caz de  primejdie  se ascund repede  si sunt primii care simt mirosul apetisant de capatuiala pe  un scaun in care isi pot propti fundurile . Au  fost mai multe reduceri de personal  dar ,  nu numai ca nu au fost afectati desi sunt angajati de putina vreme , ba chiar salariul le-a crescut ametitor . Mai stiti vreo intreprindere care , in timp ce se indreapta spre faliment , isi promoveaza in ritm ametitor angajatii ?

Personaje ca cele din povestea mea pot fi intalnite  oriunde in aceasta tara  . Sunt cei mai periculosi pentru ca au abilitati de hiena . Se gudura pe langa mai marii zilei in timp ce ii calca in picioare pe cei ce nu au relatiile lor .  Stiu foarte bine cum merg lucrurile pe aici , stapanesc la perfectie arta minciunii si a linguselii . Stiu cand sa pupe si cand sa loveasca . Tes intrigi , arunca vorbe la urechile potrivite , simt competenta si o distrug prin orice mijloace . Limitati din punct de vedere intelectual , plini de rautate si de resentimente fata de cei care vor sa schimbe sistemul , pun frana oricarei initiative creatoare . Sunt pregatiti sufleteste pentru orice  si , cand simt schimbarile , isi toarna chiar si sefii care i-au promovat .

Sunt asemenea lacustelor . Cand  se termina hrana migreaza in masa (se trag unul pe altul ) capusand alte institutii care , in urma acestei migratii , inevitabil , incep sa dea semne  de faliment . Au  un principiu pe care il respecta neabatuti : capul ce se pleaca sabia nu-l taie .

Dupa ei potopul !

 Sursa Foto 

Comentarii (13)

LUK

LUK
31.05.2012, 15:09

ha ha..ce cunoscut imi suna ..peste tot la fel..imi place tare mult cum scrii si ma bucur ca iti faci timp sa scrii

31.05.2012, 18:00

LUK , eu nu imi fac timp sa scriu , eu fac terapie !Pur si simplu refuleaza furia , scarba si multe altele din mine .Intamplarile si atitudinile de care eu am parte sunt urmarea faptului ca refuz sa ma integrez intr-un sistem alienant , contraproductiv si destinat prabusirii .Nu este o bravada , pur si simplu nu pot sa fac lucrul asta .Si nu am putut nici sa-i pun la plata pe cei care mi-au facut si imi fac rau , pentru ca am considerat ca am si eu partea mea de vina .

31.05.2012, 18:01

Nu cred ca am dreptul sa ma consider absolut nevinovat ,din moment ce nu am reusit sa schimb lucrurile in bine .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia