Dragii mei, in juriul concursului Reteta Anului 2015 avem un invitat special, pe care va invit sa il cunoasteti putin mai bine cu ajutorul acestui interviu. Pe Mehrzad Moghazehi unii dintre voi il stiti din prima editie a concursului Master Chef, in care a fost concurent alaturi de Alex Teacher sau din alte emisiuni culinare la care este invitat. De asemenea, il puteti cunoaste un pic mai bine pe Mehrzad si prin creatiile sale culinare prezentate pe site-ul www.retetedetop.ro.
ANTREUL
1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Ma numesc Mehrzad Moghazehi, m-am nascut in Iran - Teheran, pe 19 octombrie 1980, iar din 1991 locuiesc in Romania.
Vreau sa va spun si ce semnifica numele meu:
Mehrzad... inseamna nascut din dragoste ;) E un nume special in Iran, un nume vechi, care este si nume de fata si de baiat ;) De ce am vrut sa zic asta? Pentru ca sa stiti ca absolut tot ce fac eu in viata mea si in bucatarie e facut cu multa dragoste si pasiune, ceea ce cred eu ca e cel mai important! ;)
Am lucrat in mai multe domenii, am avut business-ul meu, am condus echipe in joburile pe care le-am avut si, dupa participarea mea la MasterChef Romania, am ales sa fac ceea ce ma pasioneaza si iata-ma acum aici.
Lucrez in domeniul culinar. Sunt organizator de show-uri si evenimente culinare, team building-uri… lucrez si la o multinationala de catering, ma ocup de evenimente si demo cooking-urile companiei… am facut si consultanta in cateva locatii… sunt implicat in mai multe proiecte culinare! Pe scurt, fac ceea ce iubesc! :)
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Grea intrebare... :) Probabil ca ar fi fost mai usor sa ma intrebi care sunt defectele despre care imi mai amintesc prietenii! :)
Cred ca prietenii apreciaza latura mea de organizator, daca nu luam in considerare partea cu gatitul. Ei tot vad cand plecam pe undeva ca ii organizez cu ce e de facut, de luat de acasa sau de cumparat din magazine.
O alta calitate pe care unii din prieteni o apreciaza este ca sunt foarte direct… de multe ori sunt considerat “oaia neagra” deoarece spun totul pe fata fara ocoliri! :) Aceasta calitate poate fi considerata si un defect, dar eu o vad ca pe o calitate! :)
3. Principalul tau defect?
Nu pot sa explic ceva pe scurt! :)
Cand ma apuc de vorbit sau de scris, povestesc mult pentru ca omul care asculta sau citeste sa simta exact ceea ce vreau eu sa relatez.
Acum incerc sa fiu mai scurt... :)
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Am multe idei, dar una pe care vreau sa realizez este o emisiune culinara, asa cum nu s-a facut pana acum in Romania! E destul de indraznet? :)
5. Cum ai auzit prima data de Bucataras.ro?
Hehehe! L-am cunoscut mai intai pe unul dintre fondatori ;), apoi am aflat ca exista site-ul Bucataras.ro! :)
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Cu siguranta in bucatarie.
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Asta e o intrebarea grea, deoarece pot spune ca am pasiunea asta de cand ma stiu, iar talentul cred ca mi l-am descoperit prin liceu, in perioada in care am stat intr-un apartament de-al nostru in Bucuresti, in timp ce ai mei locuiau in Ploiesti. Atunci am inceput sa gatesc mai serios si sa experimentez… mancam ceva in oras si incercam sa-mi dau seama ce contine si cum este facut, apoi experimenteam acasa si de multe ori imi iesea… atunci cred ca mi-a venit ideea ca as putea sa fiu talentat in ale gatitului! :)
FELUL PRINCIPAL
1.Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Multe feluri din bucataria iraniana, Ghorme Sabzi, Chelo Kabab sau Fesenjoon. :)
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Nu stiu... N-am incercat asta pana acum! :)
Cu siguranta, orice as alege, in cateva zile m-as satura! :)
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Am mancat multe preparate tari, dar imi amintesc de unul mai de curand, cand am vizitat Costa Rica, am mancat niste ravioli cu blue cheese si nuci... au fost senzationale!
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Creveti in sos martini! Bineinteles daca persoana respectiva nu detesta crevetii! :))
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Nu stiu daca se poate considera un pont culinar dar cu siguranta a fost un pont bun... odata, mai demult, cineva mi-a spus ca perseveranta e cheia succesului, daca nu ti-a iesit ceva cum ti-ai dorit sau cum ar trebuit, insista, sigur vei reusi! :)
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Fiindca tigaia de pe foc era neagra pe inauntru si cu marginea inalta, nu mi-am dat seama ca are ulei incins in ea si incercand sa o ridic, am varsat ulei incins pe barbia mea! Am folosit un unguent special si intr-o saptamana mi-a trecut ;). Asta cred ca e cea mai mare boacana pe care am putut s-o fac prin bucatarie...
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Depinde cat de mare este sacul si ce fel de bacnote sunt in el?! :))
DESERTUL
1. Cum arata femeia ideala, in viziunea ta?
Exact ca Andreea Marin, proaspata mea sotioara dragastoasa :)
2. La ce visezi?
Sa ajung la un nivel foarte inalt (in domeniul gastronomic), la care nici nu imi pot imagina in acest moment!
3. Ce pasiuni ai?
Gatitul, dansurile latino si fotografiatul... dar in ultima perioada prima nu prea imi lasa timp pentru celalalte. :)
4. Ce urasti cel mai mult?
Oamenii cu doua fete si cei care nu gandesc, pentru simplu fapt ca fac rau altora. Asta se intampla in viata de zi cu zi, la lucru, in trafic, la cumparaturi...
5. Cum te relaxezi?
Uitandu-ma la un film de la care am ce invata in cazul in care sunt acasa sau in general stand in natura, ma relaxeaza.
6. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Verde, muzica veche, gladiolele.