Interviurile Bucataras: Mihaelar63

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 2 Sep 2012, 00:03

Articol pe placul a 40 bucatarasi
comenteaza

Doamneloooor si domnilooor: Mi-ha-e-la! Cititi interviul, merita!

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

 Sunt  o mama si o  sotie  care  am muncit , am ras , m-am intristat si iar am zambit . M-am mutat dintr-un oras mare intr-unul  mai mic si tind sa ma mut la sat pentru ca intre timp am descoperit placerea de a lucra in gradina proprie . Imi place sa vad intodeauna partea plina a paharului si fac  haz de necaz , optimismul face parte din sistemul meu imunitar .Daca intr-o zi am facut pe cineva sa zambeasca , chiar daca e necunoscut , sunt fericita . Am invatat de mica de la bunici si parinti sa tin fruntea sus, sa nu-mi fie rusine de faptele mele , sa las loc de buna ziua . Inainte de toate respecta-te tu insuti.  Citatul meu preferat ,,  Daca ai ajuns la 90 de ani si nu mai  o farama de suflet de copil , ai trait degeaba '' .Eu nu stiu sa ma ascund, iti dai seama imediat de starea mea .

 2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

 Am facut un mic  sondaj telefonic si raspunsurile au fost : ,, Esti vesela , esti o buna prietena, rabdatoare  , te doare-n cot  pozitiv de lumea asta  ''

3. Principalul tau defect?

   Conform aceluiasi sondaj ,, cateodata vorbesti mult , vorbesti mult la telefon (fiul meu)... Defect ce il recunosc sau ce nu-l recunosc ? Sunt doua categorii de oameni , care recunosc si cei ce nu recunosc niciodata !!!Eu as zice ca nepunctualitatea , amanarea si non-combativitatea .

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

     Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea intampla . Si cand se intampla nu mai e pe masura asteptarilor . Oricum am primit multe de la familie si de la viata .Nu sunt o indrazneata , deci nici planurile mele nu sunt . Mi-as dori sa conduc ,sa-mi perfectionez limbile straine , sa calatoresc . 

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :-))

     Vai de mine , eu sunt femeie serioasa , de stiam ca e cu barbati , nu intram :)) !!! Lasand gluma la o parte ii felicit , au facut o treaba extraordinara.

     Aici m-au adus castravetii bulgaresti  ai Bunicii (aveam nevoie de o reteta pentru  iarna). Mi-a placut atmosfera de buna dispozitie  in limitele bunului simt  si am ramas .Pentru mine a fost important ca aici am gasit retete reale, testate de gospodine reale , cu imagini si explicatii pertinente ; nu niste retete  luate de te miri unde si aruncate pe un site culinar.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

  Cand ma prinde microbul stau pe Bucataras , de uit de timp si spatiu .Daca ,, poporul  '' cere papica [ ori de am vre-un interes sa obtin ceva ] , este obligatoriu sa petrec mai mult la bucatarie!!!

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

   Nu am talent in ale bucatariei, dar sunt o pofticioasa . Cat de buna  este mancarea facuta de mine poate se vede pe cei ai mei , toti suntem bine crescuti , doar mancam din aceiasi oala . Acum ma lupt sa detronez obiceiuri culinare  traditionale, sa o las mai moale si sa gatesc  putin mai sanatos .Sincer ce supa e aia fara carne , afumatura , macar smantana ? Sau tocanita de cartofi ori paste ,fara putin carnacior de casa ?

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

    Meniul special  cu cartofi al bunicii !!! Sa va explic . Eram o mica domnisoara de 4 ani , cand bunica mi-a dat doar supa de cartofi am ripostat si am spus ca mamica mea imi da intodeauna si felul doi . Bunica bonoma ii spune bunicului ,, Ma,   Vasalica , scura (scurge) tu cartofii ceia (aceia) ce fierb in oala rosie'' Eu multumita mi-am primit felul doi , cartofi fierti in coja si curatati . Cand am crescut putinel am aflat ca acel fel doi era destinat .... purceilor !!!

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

 De  aceeasi mancare te poti satura , imi place diversitatea , peste , pui , fructe de mare , branzeturi bune , mezeluri de casa ...

 Daca insistati va spun : zilnic o cana mare de lapte rece + o feliuta de paine semi sarata , invariabil noaptea tarziu , este placerea mea vinovata. 

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

 Imi cer scuze daca nu sunt modesta,  dar cea mai buna mancare e cea facuta de mine (fiul: pot confirma acest lucru )

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

    Peste gatit in fel si chip si salate diverse ( sotul : salata de fasole verde cu smantana , salata de icre )

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

    Fierberea fasolei boabe cu o lingurita rasa de bicarbonat timp de 15 minute dupa care se schimba apa si se continua gatirea  ( injumatateste timpul de fierbere , inmoaie coaja si  preparatul nu va fi greu de digerat )

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

  In adolescenta am facut tort de mere cu crema de zahar ars . Primul mi-a iesit perfect , incurajata am pregatit si bunicii , matusilor cand au venit in vizita . Plina de fanfaronada si umor ma laudam ca bucatarii vestiti gatesc in fata publicului admirator. Am omis doar sa las tortul sa se raceasca si apoi sa-l intorc . Rezultatul : merele au ramas suspendate de tava , restul a cazut sub forma de gramada .Gustul a fost bun ,gramajoarele s-au servit cu lingurita 

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

  Purtatoare de blana , maimute , pisici , catei , porcusori de Guineea .

  Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

   De doua ori minus 30. Adica eu  cu minus 30 de ani si  minus 30 de Kilograme . 

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

    Barbatul ideal este cel pe umarul  caruia poti sa razi . Cel ce te iubeste , te  respecta si te ocroteste . Este cel ce imi este alaturi de 25 de ani .

3. La ce visezi?

Ar fi un subiect interminabil visele mele sunt foarte interesante , colorate si antrenante 

Cand eram  mica si eram intrebata ce-mi doresc , spuneam ca o casa in padure .

Un vis realizabil in viitorul apropiat este de a ne construi o casa la tara ( gradina o avem deja )unde sa primesc prieteni , rude  ,sa-i fac sa se simta bine . 

Bineinteles mai vad pe pajiste iepurasi , catel si nu in ultimul rand macar doi nepotei 

4. Ce pasiuni ai?

 Iubesc farfuriile  cu motive nationale mostenite de la bunica din partea tatei . Iubesc tot ce inseamna traditie , identitate ereditara si nationala .

 Imi place sa multumesc pe cei dragi bucatarind .

5. Ce urasti cel mai mult?

  Nu urasc . Sa zicem ca ma indispune , falsitatea , hotia , snobismul si rautatea gratuita 

6. Cum te relaxezi?

Ma umplu si am prea plin sufletesc vizitand manastirile noastre . 

Gradinaresc . Amatoare, doar de vreo 5 ani dar incetisor invat . 

Daca s-ar putea mi-as lua vacanta si as calatori macar de patru ori pe an .( Sotul : iti place sa umblii creanga , scrie acolo sa stie toata lumea )

Vizionand un film bun, (daca e si comedie cu atat mai bine ).

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?  

Imi place frumosul sub orice forma a lui   , imi plac culorile , muzica si florile .

In timp am observat ca imi schimb preferintele privind culorile( depinde de starea sufleteasca , varsta).Momentan sunt in tranzitie din perioada roz in cea albastra .

Muzica : mai degraba as spune  ce nu-mi place , sa nu aiba multi decibeli , manelele, hard -rock, techno , genul zumti -zumti de zbantuiala fara forma si fara fond .

Orice flori sunt frumoase , chiar si cele care au doar frunze ornamentale . In copilarie ne jucam de-a ascunsa , cat de mici eram daca ne puteam ascunde in tufa cu irisi ,?Sau tufele de irisi erau prea mari ?Si bujori , si dalii , si hortensii , si liliac , si lavanda, si trandafiri. Daca as putea , as pune florile pe portativ, le-as arunca sa se ingemaneze  cu curcubeul , sa cada inapoi peste oameni, sa-i  faca sa zambeasca .

 Mentionez ca acest interviu este interactiv , eu citesc intrebarile cu voce tare cand sunt in ,, pana '' si baietii comenteaza .Eu aleg graul de neghina  si scriu  ce-mi place .

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici: 

Grea misie :)). aici m-ai atins la corazaon :)) . Bucatarasul - oameni frumosi, priceputi ,buni  si veseli . Oameni care sunt si in realitate la fel ca pe site . Eu am avut mult de invatat de la fiecare si in ale bucatariei dar si in ale vietii. De la : Sweety, ,Mot Rosu ,Crenguta , Sfatoasa ,Glumeata ,Sexy Women,  Internationala ,Delicata , Ghidusa , Discretul ,  Buna De Pus Pe Rana,  Stie Tot ,Retinuta , ,Plangacioasa ,' Telectuala ,  Dintisor , Pescareasa , Bufnilici .Etc . ( Orice  asemanare cu persoane reale este pura asemanare :)) ).

  Pot fi cat de suparata , intru pe Bucataras si-mi trece . 

  Va iubesc si va imbratisez pe toti cu drag !

Comentarii (50)

29.09.2015, 19:35

Am omis si eu interviul . Mihaela Maxim , fosta mea colega de liceu , eu in A ea in B , ma refer la clasa de la Lic. Economic Cluj , ...mult a trecut de atunci , ne-am intalnit dupa multi ani , locuiam in vecinatate , cand am revazut pe Miha mi-am amintit de colega din B care zambeste mereu . Asa a ramas vesela, sufletista ,, buna bucatareasa , regina ciorbelor. Am servit bunatati gatite de ea si nu o laud degeaba ... nu te poti satura asa bine gateste , are si resurse . In ultimul timp ne-am cam suparat una pe alta dar a trecut , totul este bine cand se termina cu bine !!!! Ea m-a adus pe Bucataras , a povestit de voi , am intrat si am ramas .Draga Miha te iubesc , sanatate iti doresc , sa ai parte doar de bine , si sa-ti amintesti de mine...pam pam ... te tuc de nu te vezi !!!!!!!! Am uitat , copilaria am petrecut-o in sate vecine , doar un deal si o padurice ne despartea , aer curat de aia ne-am ingrasat !!!!

11.10.2016, 16:41

Deeelia , acum am vazut comentul tau -dupa un an .)
Dumas e fix -pix pe langa noi . Dupa 40 de ani , dupa 20 de ani , dupa un an ))

12.10.2016, 13:50

mi-a placut tare Miha, esti talentata nu numai in bucatarie ci si la scris
te pup

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia