Hreanul

Postat de Oana in Legume pe 14 Iul 2009, 16:37

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Mirosul intepator al radacinii se datoreaza sulfurii de alil, o substanta prezenta si in usturoi si ceapa. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace. Este recomandat de asemenea in cantitati mici si pentru stimularea poftei de mancare. 

        Stiati ca?

  • Durerile de cap sunt indepartate cu ajutorul unor comprese din frunze proaspete de hrean.
  • Hreanul este un foarte vechi remediu popular. Printre afectiunile care isi gasesc alinare cu ajutorul hreanului se numara bronsitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, anemia, gripa si racelile. Din hrean se obtin mai multe preparate cum ar fi tinctura, otetul de hrean, faina de hrean sau cataplasmele cu hrean.

Hreanul ras merge perfect la salata de sfecla rosie, la rasolul de vitel sau peste. Puteti prepara o cantitate mai mare de hrean ras si o pastrati in frigider, intr-un borcan inchis bine. Mai intai se rade radacina de hrean pe razatoarea mica, sau la robot, apoi se adauga sare, miere si otet dupa gust si se umple borcanul cu apa rece. Se amesteca bine de tot, ca sa se dizolve mierea.

Comentarii (3)

13.10.2009, 13:37

vreau sa stiu cum sa-lpastrez ptr iiarna, ma poate ajuta cineva?

13.10.2009, 14:48

Claudia, se poate pastra ingropat intr-o ladita cu nisip. La fel ca si alte radacinoase, morcov,patrunjel...

07.10.2010, 23:46

hreanul foarte bun pentru dureriile de cap intradevar.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]