Hanu' berarilor s-a deschis nu de mult in locul fostei case Bucur. Cladirea este superba, iar seara frumusetea ei este pusa in evidenta de un sistem bine gindit de lumini.
Esti intimpinat de zimbetul fetelor "plasatoare" la intrare si de muzica de calitatea a violonistului (video jos). Saloanele sint cochete si te protejeaza de zumzetul restaurantelor open-space. Am numarat aproximativ 6 sali, dintre care una stil bar.
Surpriza neplacuta: tochitura moldoveneasca rece si fara gust
Meniul este bogat si pare delicios la prima vedere. Noi am avut surprize insa. Am comandat coaste de berbecut cu mamaliguta si tochitura moldoveneasca (foto 1). Cred ca a durat 40 de minute (!) pina ne-au fost aduse, iar tochitura n-a putut fi mincata. Se racise, iar carnea era pusa uscata intr-un platou alaturi de mamaliguta si oul ochi ... Coastele de berbecut au fost insa bune (foto 2, dreapta).
Probleme au avut si cei de la masa vecina, care-i reprosau ospatarului ca unul dintre felurile de mincare nu e sarat si "pare vechi".
Am mai avut parte de o surpriza incredibila. Irina a vrut sa comande un pahar cu vin rosu: "nu mai avem", a sunat raspunsul. Ori, nu cred ca este normal ca la un restaurant cu pretentii, intr-o zi de miercuri, sa primesti un astfel de raspuns.
Din meniu
Daca ati fost vreodata la Caru' cu bere, fratele mai mare al Hanului berarilor, ati facut cunostinta atunci si cu meniul Hanului. Nu lipseste nici ciolanul cu varza (59 ron - 2 persoane) sau cel cu iahnie de fasole (20 ron). Platoul mioritic( 68 ron, doua persoane: cotlete de berbecut, pastrama de oaie, cirnati de oaie, cartofi la cuptor cu rozmarin) sau Mizilicul romanesc (29 ron - 2 persoane: brinza telemea, cirnati babic, cirnati Plescoi, cascaval, masline negre, rosii, slanina afumata, toba de porc) pot fi eroii serii (bineinteles, cu bunavointa bucatarilor si a chelnarilor, care uneori lipseste).
Gasiti AICI meniul complet.
O idee simpatica
Daca ai chef sa tragi o bere cu baietii, Hanu' berarilor este cel mai nimerit. Cu 9 lei intri in Camera berii si bei gratis cit poti! 1,2,3 ... n beri. La masa poti comanda si bere la metru. Cit costa un metru de bere? De la 39,9 ron daca e berea casei, la 45 ron daca e bere nefiltrata. Cite beri intra la un metru? 10 halbe!
Meniuri de prinz la 22,4 lei (valabile de luni pina duminica intre orele 12-16)
Exemple de meniu de prinz:
- Ciorba de burta
- Ceafa de porc cu cartofi prajiti
- Salata de castraveti murati
- Clatite cu dulceata
sau
- Ciorba de vacuta
- Mititei la gratar (3 bucati) cu cartofi prajiti
- Salata de rosii
- Crema de zahar ars
Oferta de Revelion
Poti sa te inscrii pentru un Revelion la Han. Meniul costa 299 ron.
Azi, 23.11, am luat prinzul la Hanu' berarilor. Totul a fost ireprosabil: mincare, servire, atmosfera. Impecabil. La final am primit si carduri de fidelitate, care-ti ofera 6% reducere in reteaua lor de restaurante.