Inca nu am inteles care e treaba ca folia de aluminiu, la cate pareri sunt pe internet. Folosita des in bucatarie, unii vorbesc despre aluminiu ca fiind `criminalul tacut din viata noastra` ceea ce mi se pare putin cam exagerat si daca stam sa ne gandim in cate lucruri este prezent aluminui ar trebui sa fi murit demult. Dar nici bine nu face, fiind un metal este greu de eliminat de organism si favorizeaza aparitia bolii Alzheimer.
Un lucru este cert: folia de aluminiu se foloseste cu partea lucioasa spre aliment(daca vrem sa acoperim vreo mancare inainte sa o dam la cuptor de exemplu) ea fiind o bariera care impiedica transferul de aluminiu in mancare. De asemenea trebuie evitata folosinta mai multor straturi de folie, una e suficienta.
Alt lucru bine de stiut este acel al oalelor noi de aluminiu, in care trebuie sa fierbem cateva coji de oua. Acestea vor elibera carbonat de calciu(si sper sa nu gresesc) iar acesta va ajuta la´impermeabilizarea` oalei.