Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar” pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.
Mancand fasole in mod constant veti obtine nenumarate avantaje pentru ca:
• Micsoreaza riscul de cancer la colon
• Reduce colesterolul din sange, ca si LDL sau “colesterolul rau” care provoaca boli de inima
• Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2
• Obunatateste controlul diabetului de tip 1 si 2
• Intareste sistemul imunitar
In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi - nutrientii care furnizeaza energie pentru muschi si creier. Acestia au un indice glicemic foarte mic cu abilitatea unica de a oferi energie pe o perioada de timp foarte lunga pentru ca se elibereaza foarte incet in sistemul circulator.