Durerile unui gurmand nedus la scoala

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 9 Ian 2015, 17:17

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

Sa stiti ca cele mai multe dintre retetele gatite de nevasta-mea de care n-ati mai auzit in alta parte sunt rezultatul cautarilor si cererilor mele.

Sunt un gurmand curios, ahtiat dupa mancarurile simple, usoare, nesofisticate si fara briz-briz-uri.

Nu-mi place sa-mi conduc nevasta in bucatarie, asa ca o las sa-si manifeste spiritul de gospodina dar ce iese din ea ma inspaimanta de cele mai multe ori si ma tem ca dorm in pat cu o  reincarnata  ce a trait in epoca mancarurilor grele, pline de sosuri,  farfastacuri si alte aranjamente menite sa ascunda originea alimentelor.

Daca vreau o salata de fructe, imi pune si niste frisca , daca vreau o salata de rosii ori imi pune te miri ce in ea , ori imi face te miri ce langa(d-aia mi-o fac eu, nu pentru ca-s harnic), daca vreau o pizza rasare din cuptor o calzone,  pastrama are o culoare rosiatica de la sosul special si iute facut din gogosar si niste ingrediente secrete care par sa-mi gadile glanda aia care da aere prin camera.Si-s somnoros ca m-am sculat de curand altfel umpleam pagina de mancaruri ce au ingropat mai toate curtile regale ale Europei.

Daca vreau si eu o friptura simpla, neaosa, mi-o impaneaza si imbalsameaza de ma uit la ea cu lupa ca sa stiu ce e.Pana si salata de vinete ce-o mancau taranii cand mergeau la sapa, are la mine maioneza!N-are ceapa ca pute, are maioneza care-mi face fierea si gusa cat un balon. In schimb, am si acum in frigider un soi de salam din cascaval si alte ingrediente la care de o saptamana se uita curios si Bobita.

Mai deunazi ma uitam la un pui umplut cu tot felul de legume, cred, pe care n-as fi vrut sa-l pozeze de teama ca o  aresteaza asociatia de protectie a drepturilor animalelor.

Acum visam la o ciobaneasca friptura de miel fara niciun fason.Mi-a facut un fel de miel expandat si umplut cu drob la care se uita socata fierea mea mult incercata de sarbatori .

Imi place sa mananc dar sunt un om simplu, lipsit de sofisticarii chiar si cand vorbesc. Ce ziceti, imi ghiciti si mie in cafea?Poate ca aflu daca pana mor mai am vreo sansa de a manca in asa fel incat sa nu trezesc invidia lui Ludovic al enspelea care a murit de guta ca toti cei ce mananca mai mult decat pot duce?!

 

Comentarii (28)

19.01.2015, 21:34

Mortal articolul...Sa stii ca si eu sunt adepta mancarurilor simple, mai slabute...

25.03.2015, 09:03

Esti de belea!! Am ras sa mor! Si, uite m-am gandit cum sa te scap.. trimite-o la mine pe Ina! Zau daca n-o las sa-si faca de cap!
Va cu drag pe amandoi!

25.03.2015, 10:05

Saru-mana, Simona! Multumesc tuturor!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia