Proprietati
Kiwi, originar din China, este unul dintre cele mai iubite fructe. Este bogat in minerale, vitamine, si are putine calorii. Plecand de la aportul nutrional, consumul de kiwi pe perioade lungi este asociat cu scaderea in greutate, este recomandat in obezitate, in vindecarea leziunilor, in inflamatie, in vindecarea ranilor, in prevenirea cataractei, in anularea actiunii radicalilor liberi, fiind o sursa importanta de antioxidanti, lucru care il transforma intr-un aliment anti-cancer. De asemenea, este un tonic, mai ales pentru copii, cuprul din el il recomanda in alimentatia micutilor, in perioda de crestere.
Contine fibre benefice, acestea previn diabetul si bolile de inima, reduce riscul de orbire. Nu in ultimul rand, kiwi este bun pentru stimularea sistemului imunitar, in special in perioada de raceala si gripa.
Ce include kiwi de este atat de bun? Acest fruct micut, cu perisori, contine: vitamina C (doza pentru o zi la un aldult), vitamina E, vitamina B2, vitamina B3, vitamina A, fibre si acizi organici. In plus, un fruct nu are mai mult de 45 de calorii.
Metode de administrare in cura
Cura poate fi tinuta doua saptamani, fiind servit in fiecare dimineata, inainte de masa, la pranz si seara. Kiwi poate fi servit in stare proaspata, sub forma de suc, in salate. Daca il serviti proaspat, taiati-l pe jumatate, nu inainte de a-l spala bine, apoi servit miezul sau pulpa fructului cu o lingura.
Se poate servi si in timpul mesei. Cantitatea recomandata intr-o cura este de 100-250 de grame pe zi.
sursa foto: http://www.sxc.hu/