Este perioada anului in care fructele se gasesc pe toate drumurile, la propriu.
Este si cea mai buna perioada din an pentru a profita de beneficiile pe care le aduce consumul de fructe, fiind bogate in vitamine si minerale.
Cand suntem acasa sau intr-o companie fara pretentii putem manca fructele cum ne vine. Insa, in cazul in care ne aflam la restaurant sau intr-o companie mai pretentioasa exista cateva reguli ce tin de Codul Bunelor Maniere si pe care trebuie sa le respectam.
Merele
Merele sau perele se curata de coaja, se taie in patru, se dau la o parte semintele si se taie in bucatele mai mici pe care le putem manca cu furculita.
Ciresele
Ciresele sau visinele se pot manca cu mana, avand grija sa punem coditele si samburii pe o farfurie.
Strugurii
Si strugurii se pot manca bob cu bob de pe ciorchine, dar in niciun caz nu e permisa sa se scoata pielita si samburii.
Capsunele si fructele de padure
Atunci cand au codita, capsunele pot fi mancate cu mana. Cand sunt fara codita se va folosi lingurita. De asemenea, ligurita se va folosi si incazul fructelor de padure.
Bananele
Bananele vor fi curatate de coaja si taiate in felii care mai apoi sunt mancate cu felie cu felie cu furculita.
Caisele
Caisele si fructele asemanatoare (prune, piersici, nectarine) se desfac in doua cu mana, se indeparteaza samburele, iar jumatatile se mananca cu mana.
Kiwi
Fructul kiwi nu se decojeste, ci se taie in doua jumatati, iar miezul se mananca cu lingurita.
Pepenele
Feliile de pepene vor fi mancate cu cutitul si furculita, avand grija sa indepartati inainte toti samburii din felia de pepene.
Sursa foto: fruitgaloreuk.co.uk
Sursa articol: agerpres.ro