Cum se curata legumele coapte?

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 28 Sep 2016, 16:06

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Daca tot a venit toamna, toata lumea coace legume.. dar care e cea mai buna metoda pentru a curata legumele coapte?

Unii baga legumele sub jet de apa rece, dar atunci isi pierd din aroma de “ copt”, asa ca metoda pe care v-o arata Alex este cea mai buna si rapida! 

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.

Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade. Legumele trebuie intoarse din cand in cand, pana sunt coapte pe toate partile. 

Scoateti-le, mutati-le intr-o tava si acoperiti-le cu cateva straturi de folie de plastic. Folia alimentara, desi se topeste, nu este periculoasa pentru sanatate. 

Dupa 10 minute, pentru ca se va face condens, legumele sunt gata de curatat. Le puteti lasa sa se raceasca un pic si apoi coaja se desface foarte usor. 

Comentarii (6)

28.09.2016, 17:55

28.09.2016, 21:51

Ina

Ina
28.09.2016, 22:24

Tot ce coc transfer in oale acoperite cu capac. In maxim 15- 20 minute cojile se vor indeparta extrem de usor http://www.bucataras.ro/retete/ardei-copt-pentru-iarna-11305.html

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]