Cum să păstrezi în condiții ideale nucile si alte alimente perisabile cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 12:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza
Cum să păstrezi în condiții ideale nucile si alte alimente perisabile cu ajutorul aparatului Food Saver

Rita cea frumoasa si priceputa, autoarea blogului Culinary Rainbow, ne impartaseste cu drag, experientele sale cu aparatul de vidat FoodSaver:

Moliile din alimente ne pot da de furcă și ne pot altera serios starea de sănătate atunci când își fac apariția prin cămara sau bucătăria noastră.

Le-am găsit odată printre nucile din sacul de iută. A trebuit să le arunc. Am încercat să țin miezul de nucă și în frigider, însă acolo mucegăiau după un timp. Ba alte ori râncezea.

La piață, nuca este foarte scumpă, iar dacă intenționăm să o cumpărăm de la supermarket prețul crește și de două, trei ori.

Câteva fire de lavandă, curățenia riguroasă și păstrarea în vid a principalelor alimente care le ademenesc este una dintre cele mai sigure și eficiente măsuri care le poate ține la distanță.

Azi am să vă povestesc despre FoodSaver, un aparat pentru vidat indispensabil din orice bucătărie.

Mi-am dorit de multă vreme un astfel de aparat, însă din diverse motive, am tot amânat achiziționarea lui. Și rău am făcut! FoodSaver îmi crează un confort de nota 10*. Are multe utilități, dar despre celelalte am să vă povestesc în articolele viitoare.

Este bine știut faptul că vidul reprezintă un spațiu care nu conține aer sau alte gaze, astfel ca dezvoltarea microorganismelor în aceste spații este masiv stopată. Ne putem bucura, așadar, de alimente proaspete și de mai bună calitate, timp de până la 5 ori mai mult decât în cazul depozitării clasice.

Aparatul de vidat FoodSaver  vine în dotare cu diverse accesorii si știți ce este și mai minunat la aceste accesorii? Nu conțin BPA (Bisfenol A), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer.

De asemenea, este foarte ușor de depozitat, design-ul său permițând si depozitarea verticală. Și rolele de vidare au locul lor, în interiorul aparatului, unde au un spațiu bine proporționat și care oferă o manevrare facilă și tăiere sigură cu ajutorul cutter-ului inclus. Dispune și de o tăviță de picurare detașabilă, foarte utilă atunci când vidăm preparate umede.

Pungile sunt reutilizabile, de aceea când folosim rola este bine să tăiem o pungă mai mare, care să ne permită vidarea și sigilarea atunci când urmează să depozităm în ea un alt produs.

Vidarea propriu-zisă se realizează extrem de simplu, deoarece aparatul videază și sigilează automat punga. E nevoie doar de apăsarea unui singur buton.

Am așezat miezul de nucă în pungi potrivite pentru cantitățile pregătite.

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia