Lamaia este buna pentru limonade, pentru dressinguri de salate si prajituri, dar are si niste proprietati "magice" care-ti pot face viata mult mai usoara in bucatarie.
Mai jos ai 6 metode inedite de a folosi o lamaie in bucatarie:
1. Zeama de lamaie este perfecta pentru curatatul tocatorului. Dupa ce ai taiat ceapa, morcovi, ardei si vrei sa scoti mirosul si petele de culoare de pe tocatorul de lemn, tot ce trebuie sa faci este sa pui niste sare si sa storci o jumatate de lamaie. Apoi, freci bine tocatorul si petele si mirosurile dispar.
De asemenea, zeama de lamaie face minuni si pentru lingurile de lemn. Daca le freci cu zeama de lamaie, vei vedea ca acestea vor deveni mai lucioase si "sanatoase".
2. Pentru a tine mustele departe de bucatarie, taie o lamaie in doua si infige in miezul ei cateva cuisoare. Vei vedea ca mustele si musculitele vor disparea ca prin minune.
3. Daca ai frunze de salata sau de spanac (sau orice verzituri) care s-au inmuiat, nu trebuie decat sa pui niste apa cu gheata intr-un bol, sa storci zeama de la o jumatate de lamaie si sa pui frunzele in acest "tratament". In 20-30 de minute frunzele isi vor recapata vigoarea.
4. Adauga un pic de coaja de lamaie in borcanul cu zahar brun pentru ca acesta sa nu se mai intareasca in cocoloase.
5. Ca sa impiedici fructele taiate sa se inegreasca, stoarce pe ele un pic de zeama de lamaie.
6. Atunci cand tai usturoi sau ceapa, mirosul poate sa-ti ramana pe maini chiar si cateva zile, oricat de mult te-ai spala cu sapun si detergenti lichizi. Insa, daca te speli cu un pic de zeama de lamaie, mirosul va disparea imediat.
Sursa foto: cupcakepedia.com