Cum sa curatam calmarii(Loligo vulgaris )...

Postat de lilik in Tehnici pe 11 Noi 2012, 21:50

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Mi-a adus sotul acasa cativa calmari proaspeti si bineanteles ca sa ii pot pregati a fost nevoie sa-i curat,asa ca m-am gandit ca ar fi de folos un articol despre curatarea acestora.
Sa trecem la treaba:

1.Primul lucru care trebuie facut este sa ii prindem capul si sa il tragem,pentru a-l indeparta de corp.(fig.3 si fig.4)

2.Dupa ce am separat capul de corp,cu grija indepartam cartilajul din interiorul corpului(fig.5 si fig.6),apoi curatam eventualele reziduuri ramase inauntru si il spalam sub jet de apa.

3.Acum trecem la cap:cu un cutit ascutit separam tentaculele de ochi si maruntaie,taind imediat deasupra ochilor.(fig.7)Ochii si maruntaiele le vom arunca.

4.In centrul tentaculelor se afla"ciocul"(fig.8)pe care il vom indeparta(fig.9),apoi cu un cutit cu lama zimtata razuim tentaculele pentru a indeparta ventuzele.

5.Cand am terminat de curatat calmarul(fig.10) il spalam bine,apoi sub jet de apa indepartam pielea de pe corp.

Cand calmarul nostru este complet curat il putem pregatii dupa reteta preferata,il putem taia inele(fig.11) pentru a-l face pane sau il putem face umplut sau dupa placul fiecaruia.

Mult spor!!!

 

Comentarii (6)

02.12.2012, 13:04

21.12.2012, 16:26

f. folositor!!

14.02.2013, 22:53

Super .
Poate ne spune cineva cum curatam si scoicile proaspetee[ midiile }

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia