Bucate, vorbe si arome sau Dia noastra ne mai aduce cateva vorbe aromate despre pastrarea bucatelor si oprirea risipirii lor. Sa vedem ce a mai descoperit:
Daca am vazut cum putem sa pastram carnea proaspata mai mult timp la frigider sau la congelator cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver, am sa va spun ca, înainte de a gati carnea, putem s-o condimentam si sa o vidam.
Prin procesul de vidare, porii se vor deschide si astfel condimentele vor patrunde mai bine în carne.
Pentru aceasta operatiune, eu am folosit pungile pentru vidare care vin împreuna cu aparatul de vidat Food Saver, dar se pot achizitiona si caserolelespeciale pentru marinat carnea. Cu ajutorul acesteia carnea se poate marina în doar câteva minute nu în câteva ore.
Am condimentat carnea, apoi am pus-o în punga speciala pentru vidare, punga pe care am taiat-o din rola de folie la dimensiunea dorita.
Am introdus capatul pungii în tavita pentru picurare, astfel se va înlatura excesul de umiditate,am închis capacul aparatului si am apasat butonul de Vidare&sigilare automata.
In câteva secunde punga mea a fost vidata si sigilata si am pus-o la frigider pentru jumatate de ora înainte de a o pune la cuptor.
Carnea a fost foarte frageda si aromata.
Tavita de picurare se goleste si se spala daca este cazul.
Sper ca v-ati convins cât de util si simplu este de folosit aparatul de vidat Food Saver.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa Food Saver Romania.