Cum confiezi coaja de lămâie

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:42

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cum confiezi coaja de lămâie

Alege mai selectiv lămâile şi le poţi folosi cu totul, fără să mai arunci ceva. Urmează paşii de mai jos şi vezi ce poţi face cu cojile :

·           Înainte de a te apuca, asigură-te că lămâia pe care vrei să foloseşti este necerată. Spală lămâia şi decojeşte-o cu ajutorul unui decojitor de legume, astfel încât să obţii fâşii lungi şi late de coajă. Încearcă să eviţi partea albă a lămâii, pentru că este amară.

 

·          Taie coaja în fâşii subţiri, opăreşte-le, apoi scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece.

·          Fierbe coaja de la un fruct într-o treime de ceaşcă de apă, împreună cu 1 lingură oţet de mere şi ¼ ceaşcă de zahăr tos, până se înmoaie.

·          Lasă la răcit, apoi toarnă siropul cu fâşiile de lămâie într-un borcan. Scurge coaja de lămâie înainte de a o folosi.

sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:03

Bune idei mai ai, mă mir că unele le descopăr aşa târziu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]