Alege mai selectiv lămâile şi le poţi folosi cu totul, fără să mai arunci ceva. Urmează paşii de mai jos şi vezi ce poţi face cu cojile :
· Înainte de a te apuca, asigură-te că lămâia pe care vrei să foloseşti este necerată. Spală lămâia şi decojeşte-o cu ajutorul unui decojitor de legume, astfel încât să obţii fâşii lungi şi late de coajă. Încearcă să eviţi partea albă a lămâii, pentru că este amară.
· Taie coaja în fâşii subţiri, opăreşte-le, apoi scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece.
· Fierbe coaja de la un fruct într-o treime de ceaşcă de apă, împreună cu 1 lingură oţet de mere şi ¼ ceaşcă de zahăr tos, până se înmoaie.
· Lasă la răcit, apoi toarnă siropul cu fâşiile de lămâie într-un borcan. Scurge coaja de lămâie înainte de a o folosi.
sursa: www.goodfood.ro