Croque-madame

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 20 Iun 2017, 16:08

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Croque-madame

Croque-madame este un sandviș cu șuncă și brânză (cu cașcaval, de regulă),  preparat la cuptor, la grill, la sandwich maker, sau la tigaie, dar care în plus față de croque-monsieur, are deasupra un ochi.

Acest sandviș a apărut la început în bistrourile franceze și este recomandat pentru o cină rapidă, sau mai ales pentru o gustare de seară, ca fel unic.

Sunt foarte multe rețete de croque-madame, dar iată aici una care se pretinde a fi dintre cele mai bune și care este prezentată nostim...

http://www.lexpress.fr/styles/saveurs/recette/recette-du-croque-madame-qui-dechire_1794135.html

„Rețeta care vă va da peste cap”

Pentru 2 persoane

Pregătire – 20 minute

Coacere – 5 minute

Ingrediente

4 felii de pâine rustică

4 lingurițe de cu muștar

100 grame de cașcaval răzuit

2 felii groase de șuncă

50 de grame de unt moale

4 linguri cu smântână proaspătă, groasă

2 ouă

sare, piper

Preparare

1.     Tartinați fiecare felie cu puțin muștar. Preîncălziți cuptorul.

2.     Formați două sandvișuri cu jumătate din cașcavalul ras și cu toată șunca, plasând în interior fețele tartinate cu muștar.

3.     Întindeți cu generozitate untul pe cele două fețe externe ale fiecărui sandviș și coaceți-le la foc mediu câte 2-3 minute pe fiecare parte.

4.     Amestecați restul de cașcaval răzuit cu smântâna, sărați și pipărați din belșug.

5.     Puneți sandvișurile pe o tavă în cuptor. Acoperiți-le cu sos cu cașcaval și lăsați-le în cuptor timp de 2 minute, până ce sunt bine gratinate.

6.     Prăjiți ochiurile într-o tigaie, cu puțin unt și asezonați-le.

7.     Transferați fiecare ochi pe un sandviș și gustați-l, fără să mai așteptați!

În afară de „croque-monsieur” și „croque-madame”, există și o ...fiică a lor și anume „croque-mademoiselle”.

„Croque-mademoiselle” este un sandviș mai ușor, compus din tradiționalele felii de pâine toast, între care se găsește brânză tartinabilă, arpagic, castraveți și salată. Este un fel de „croque-monsieur” mai ușor și vegetarian.

Pentru a redacta acest articol m-am documentat de pe internet : http://www.aufeminin.com/cuisine-facile/croque-monsieur-s648051.html

Am ilustrat articolul cu imagini preluate de pe:  www.google.com

Comentarii (6)

21.06.2017, 06:58

Mulțumesc. Mimi!

21.06.2017, 11:23

unul din asta i-ar place Oanei , tare fain arata

21.06.2017, 13:07

Arată fain și e bună și sățioasă...! Merci, Anca!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia