Congelarea

Postat de susu in Cu de toate pe 23 Oct 2013, 17:40

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza



De congelat se poate congela aproape orice de la painea proaspata care stim sigur ca nu se va manca daca este prea multa pana la mancare gatita, fructe si legume.

E mare pacat sa aruncam mancarea cu atat mai mult painea asa ca pun intr-o punguta de sandwichuri cateva felii cat ne trebuie la o masa, o scot cu ceva vreme inainte si se pastreaza foarte bine, e la fel de proaspata ca cea nou cumparata.

Cu mancarea gatita nu prea sunt de acord dar decat s-o arunc mai bine pun cateva portii la congelator, conditia este ca tot ce puneti sa fie proaspat adica nu mancare gatita dupa 2-3 zile si nici paine deja trecuta. Verdeata tocata marunt pun cate o legatura pe care o folosesc o data la o mancare, pasta de corcoduse la fel cat sa scot o punguta, dovleac ras, vinete coapte, ardei copti fara cotoare ca sa incapa cat mai multe, daca aveti spatiu mazare, fasole, dovlecei si cam tot ceea ce nu prea gasiti iarna si este din gradina bunicii, fragede si aromate. Verdeata mai si usuc dar cea congelata e mult mai gustoasa.

Frunze de vita, stevie, loboda, varza murata ramasa de la butoi, foile stranse bine una intr-alta. Fructee sunt un pic mai pretentioase. Caisele si visinele se pun pe o tava sau hartie de copt in congelator cu ceva distanta intre ele si cand s-au congelat le punem in punguta atat cat ne trebuie la o prajitura.

Capsunile sunt cam fragede dar merg si ele daca vrem sa avem in plina iarna o mireasma asa placuta. Prajiturile deasemenea se pastreaza proaspete ca in prima zi. Daca dorim sa avem cate o portie doua cand avem musafiri si lenea e mare atunci asta e solutia.

Comentarii (1)

Ina

Ina
23.10.2013, 20:40

Gazda mea din facultate congela painea si se mentinea foarte bine. Si eu congelez legume, fructe, verdeturi...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia