Ingrediente pentru clatite:
400 ml de lapte, un ou mare,250 gr de faina, sare, piper, condimente pentru pui
Ingrediente pentru umplutura:
500 gr de piept de pui,200 gr de crema de branza cu verdeturi, 1/2 ardei gras rosu macinat, 1/2 ceapa tocatamarunt, o lingura ulei demaskune, sare, piper dupa gust, condimente pentru pui, 100 gr de cascaval, 3 linguri de smantana, un ou mare
Preparare:
Pentru clatite se amesteca laptele, oul, faina si condimentele. Sepune faina 2-3lingurio data pentru a nu se face cocoloase, dupa caresi restul de faina. Se cocclatitele la foc potrivit
Intre timp de macina pieptul de pui. Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si se pune ceapa maruntita. Dupa ce se caleste ceapa, se adauga pieptul de pui, ardeiul si apa. Se fierbe pana ce apa scade. Se lasa la racit. Dupa ce carnea se raceste se adauga crema de branza cu verdeata. Se amesteca, iar cu aceasta compozitie se umple clatitele coapte. Se aseaza intr-o tava de yena , deasupra se bate un ou cu smantana si se toarna peste clatite. Se pun in cuptor 15 minute. Se scot si se rade cascavalul deasupra se mai lasa 5 minute sa se gratineze.