Ciupercile - pastile pentru sănătate

Postat de Sidy in Alimente pe 5 Iul 2014, 07:19

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână , sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne , nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.

"Mănăstirea într-un picior" nu este doar subiect de ghicitoare , ci şi un tratament naturist.

    Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor , alături de broccoli şi afine.

Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului. 

    Sursă de fibre , vitamine şi minerale.

   Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi , zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale , dintre care potasiu , cupru , fier  şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul , care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.

    Scad apetitul.

    Cu mai mult de 90% apă , ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric. 

    Ajută în diete.

    Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire. 

    Bogate în proteine.

    Dintre toate legumele , ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult , spre deosebire de carne , ciupercile sunt mult mai uşor de digerat , procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului. 

    Leac împotriva cancerului  de sân.

    Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci , spun cercetătorii. Astfel , femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici , cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. 

    Înlătură oboseala şi anxietatea.

    Anxietatea , oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor , datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B.

 Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală , dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate. 

    Ciupercile de cultură , bogate în antioxidanţi. 

    Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi  decât germenii de grâu şi decat ficatul de pui. În consecinţă , au capacitatea de a întări sistemul

 imunitar. 

    Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi , ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian , antiviral , reduc tensiunea , protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.  

 

 In concluzie....mancati cat mai multe ciuperci !

Comentarii (4)

05.07.2014, 10:26

Interesant!

05.07.2014, 11:30

09.07.2014, 22:30

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia