Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână , sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne , nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.
"Mănăstirea într-un picior" nu este doar subiect de ghicitoare , ci şi un tratament naturist.
Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor , alături de broccoli şi afine.
Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului.
Sursă de fibre , vitamine şi minerale.
Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi , zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale , dintre care potasiu , cupru , fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul , care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.
Scad apetitul.
Cu mai mult de 90% apă , ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric.
Ajută în diete.
Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
Bogate în proteine.
Dintre toate legumele , ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult , spre deosebire de carne , ciupercile sunt mult mai uşor de digerat , procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului.
Leac împotriva cancerului de sân.
Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci , spun cercetătorii. Astfel , femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici , cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
Înlătură oboseala şi anxietatea.
Anxietatea , oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor , datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B.
Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală , dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate.
Ciupercile de cultură , bogate în antioxidanţi.
Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi decât germenii de grâu şi decat ficatul de pui. În consecinţă , au capacitatea de a întări sistemul
imunitar.
Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi , ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian , antiviral , reduc tensiunea , protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.
In concluzie....mancati cat mai multe ciuperci !