Cină prezidențială în Turnul Eiffel

Postat de RODIMUR in Restaurante pe 15 Iul 2017, 20:07

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Președintele american Donald Trump și soția sa au fost invitați de Ziua Franței la Paris pentru a comemora centenarul intrării în război a Statelor Unite în primul conflict mondial. Anterior, în 1989, un alt președinte american, George Bush a avut parte de o asemenea onoare, cu ocazia bicentenarului Revoluției franceze de la 1789.

Joi seara, 13 iulie, în ajunul Zilei naționale a Franței, Donald Trump și soția sa Melania au fost invitații cuplului prezidențial francez la o «cină între prieteni» (cum s-a exprimat Emmanuel Macron) la celebrul restaurant «Le Jules Verne», de la platforma a doua a Turnului Eiffel. Restaurantul a fost preluat în 2007 de celebrul șef Alain Ducasse, care are în portofoliul său 21 de stele Michelin.

Meniul acestui dineu a fost de departe ceva neobișnuit pentru Donald Trump, un mare amator de steak-uri (există și un «Trump Steaks», pentru care s-a făcut o uriașă publicitate în 2007) și de fast-food-uri specific americane. Se pare că Donald Trump a acceptat oferta, deși într-o vizită recentă în Arabia Saudită, unde i s-a oferit un meniu local, a cerut să i servească un steak cu mult ketchup.

Meniul acestui dineu prezidențial a fost păstrat ca un secret de Stat, iar sursele din media au variante diferite, de la: homar crud, caviar, foie gras și vinuri alese, până la: ratatouille, file de rață și souffle de ciocolată.

Dacă în privința vinurilor nu se știe decât că s-a început cina cu o cupă de șampanie, până la urmă se pare că a fost un meniu tradițional francez, alcătuit de clasicii gastronomiei și anume:

  • Pâté en croûte;
  • Petits légumes du potager de la Reine farcis;
  • Sole dorée sauce hollandaise;
  • Filet de bœuf Rossini jus Périgueux Fraises des bois;
  • Soufflé au chocolat.

Asta înseamnă: pate, minilegume (din Grădina de legume a Mariei Antoinette, de la Trianon) umplute, pește în sos olandez, file de vită cu sos Périgueux și fragi de pădure, souffle de ciocolată. Vinurile servite au rămas necunoscute marelui public.

Cât despre maestrul bucătar Alain Ducasse, care conduce «Le Jules Verne», ar mai fi de zis că în afară de cele 21 de stele Michelin, își exercită măiestria în numeroase restaurante pariziene (deși Monaco i-a acordat cetățenia, de curând) și anume la: Plazza Athénée, Meurice, Aux Lyonnais, Allard, Relais Plazza… Alain Ducasse are și alte restaurante de renume internațional la: Saint Tropez, Las Vegas și chiar New York.

 

Pentru redactarea acestui articol m-am informat din presa franceză on line

http://www.gala.fr/l_actu/news_de_stars/pour_leur_diner_a_la_tour_eiffel_emmanuel_macron_a_choisi_le_menu_a

 

http://www.bfmtv.com/politique/qu-ont-mange-les-couples-trump-et-macron-a-la-tour-eiffel-1216760.html

https://www.youtube.com/watch?v=M0gvhyBvrlQ

Am preluat imagini ilustrative de pe www.google.com

Comentarii (9)

16.07.2017, 08:25

Mihaela, prima dată, în 1991 nu am urcat nici eu până în turn, ci doar până la platforma a doua (dar atunci am urcat pe trepte). Apoi, în 2011 și în 2013 am urcat cu liftul până sus în vârf, așa că am admirat tot Parisul de la înălțime, biroul lui Gustave Eiffel aflat acolo și am văzut în ce direcție se află țara mea... Turnul Eiffel mi se pare o minune a zilelor noastre...

02.08.2017, 10:57

Inca n-am fost, dar niciodata nu-i tarziu! Multumim pentru articol!

02.08.2017, 11:08

Cris, atât de mult îmi place Franța și Turnul Eiffel, încât am dorit întotdeauna ca toată lumea să ajungă acolo, să vadă aceste minuni. Îți doresc din toată inima să ajungi la Paris și să urci până în vârful Turnului Eiffel. Merită toți banii!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate