Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel

Postat de Bucataras in Tehnici pe 17 Apr 2011, 21:30

 Singura modalitate de a va da seama de virsta mielului taiat este sa comparati greutatea picioarelor. Picioarele mai grele de 4 kg clar provin de la animale mai batrine decit cele de 2,4 kg. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa evitati bucatile care provin de la animalele mai batrine, doar ca atunci este obligatoriu gatitul incet, la temperatura scazuta!

Mielul are 5 zone primare:

1. Ceafa: De la git pina la coasta a 4-a. In aceasta zona se afla carnea cea mai gustoasa pentru friptura, carnea fara os pentru stufat, carnea entru tocatura si cotletele. Metoda de gatire la foc mic merge cel mai bine.

2. Coaste: Zona coastelor se afla exacvt sub ceafa, in partea din spate a animalului. Se intinde intre coasta a 5-a si a 12-a. Carnea din aceasta zona are un gust slab si o textura frageda si este ideala pentru a fi marinata. 

3. Spatele: Portiunea de pe ambele parti ale coloanei vertebrale, de la ultima coasta pina la picior. Muschiul din aceasta zona este sub forma de T si e foarte fraged si cu gust aproape dulce.

4. Picioarele: De la coapse pina la copite. Carnea este excelenta pentru kebab.

5. Pulpa din fata si pieptul: Pulpa din fata este cea mai slaba portiune a mielului si trebuie sa fie preparate prin metoda de gatire la foc mic. Pieptul contine adesea oase si se pregateste rulat si umplut, la o caldura care asigura umezirea carnii cu propriile sucuri

Timpi aproximativi de gatire:

2,5 cm grosime - in singe: 6-8 minute. Copt mediu: 10-12 minute

3,8 cm grosime- in singe: 10-12 minute. Copt mediu: 14-18 minute

5 cm grosime - in singe: 14-20 minute. Copt mediu: 20-25 minute

Pentru a pregati o friptura, prajiti la temperatura ridicata, apoi micsorati si gatiti prin metoda la foc mic.

Nivelul de coacere  / Temperatura:

In singe                54 - 57 C

Partial in singe   57 - 60 C

Copt partial          60 - 63 C

Copt mediu          65 - 68 C

Bine copt              68 - 71 C

Amintiti-va ca aceasta carne nu are prea multa grasime. Dupa ce o luati de pe foc infasurati-o intr-o folie de aluminiu timp de 10 minute!

Comentarii (1)

Lau

Lau
18.04.2011, 10:29

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs