Dragilor, nu mai este mult pina intram in vaza finala a concursului: jurizarea. Iata mai jos elementele cheie ale acestei etape, cu mentiunea ca spre deosebire de anii din urma, cind fiecare jurat era liber sa aleaga dupa cum dorea, acum am introdus, la sugestia Sylviei, 4 criterii comune de jurizare.
Componenta juriului:
Chef Alex "The Teacher" Cirtu
Chef Sylvia Boutiere
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-sylvia-60430.html
Bloggerita simpatica Gaby Duceag
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-ro-gaby_d-8111.html
Bloggerita talentata Miha Simiuc
http://www.bucataras.ro/articole/bucataras-sustine-blogosfera-culinara-miha-862.html
Insusi Bucataras
Criteriile jurizarii (note de la 1-10) per reteta:
- calitatea fotografiei
- complexitatea retetei
- claritatea descrierii modului de preparare
- originalitate
Faza jurizarii, stabilirea cistigatorilor: 23.02. – 28.02.2015
Jurizarea va fi efectuata de un juriu. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:
Locul 1 – 10 puncte
Locul 2 – 9 puncte
Locul 3 – 8 puncte
Locul 4 – 7 puncte
Locul 5 – 6 puncte
Locul 6 – 5 puncte
Locul 7 – 4 puncte
Locul 8 – 3 puncte
Locul 9 – 2 puncte
Locul 10 – 1 punct
Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.
La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.
Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2014 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.