Care sunt E-urile benefice din alimente

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 2 Iun 2016, 12:15

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

E-urile de pe ambalajele alimentelor pe care le cumparam din magazine au ajuns sa ne terorizeze viata. Nu prea avem cum sa le evitam si stim de peste tot ca nu sunt sanatoase, ca sunt cancerigene etc. Insa, lucrurile nu stau chiar asa. 

Exista si E-uri inofensive sau chiar benefice. Stim, pare greu de crezut, dar acel E este de multe ori doar o conventie folosita in Uniunea Europeana pentru a prescurta denumirile lungi ale unor ingrediente care nu sunt toxice sau sintetice. 

Iata o lista cu E-uri care n-ar trebui sa ne sperie atunci cand le intalnim pe ambalajele alimentelor:

E306 - este Vitamina E, benefica organismului pentru actiunea sa antioxidanta si prevenirea bolilor cardiovasculare. In industria alimentara este folosita drept antioxidant (impiedica oxidarea grasimilor) si de stabilizator de culoare. 

E300 - este banala Vitamina C, care in industria alimentara ajuta la mentinerea culorii rosii a carnii

E160d - este colorantul natural din rosii, cunoscut si sub denumirea de licopen. In industria alimentara este folosit impotriva oxidarii unor alimente si drept colorant.

E162 - colorant natural obtinut din sfecla rosie. Este cel mai sigur colorant alimentar si e folosit in sucuri si produse de cofetarie.

E322 - este lecitina, o substanta buna pentru memorie, dar si pentru ciocolate si sosuri care au nevoie de emulgatori.

E140 - este clorofila care da frunzelor culoarea verde. In industria alimentara este folosit ca dezinfectant si colorant natural. In veti gasi mai ales in paste de dinti sau dulciuri.

E101 - se obtine din drojdie sau oua si este vitamina B12. Este folosit pe post de colorant natural in industria alimentara.

Dupa cum vedeti, toate aceste E-uri nu ar trebui sa va ingrijoreze. Insa, atunci cand dati peste E-uri despre care nu stiti nimic, este mai bine sa evitati sa cumparati produsul care le contine sau sa cautati pe internet informatii despre ele.

Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro
Sursa articol: europa.eu, food.gov.uk 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia