Care sunt E-urile benefice din alimente

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 2 Iun 2016, 12:15

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

E-urile de pe ambalajele alimentelor pe care le cumparam din magazine au ajuns sa ne terorizeze viata. Nu prea avem cum sa le evitam si stim de peste tot ca nu sunt sanatoase, ca sunt cancerigene etc. Insa, lucrurile nu stau chiar asa. 

Exista si E-uri inofensive sau chiar benefice. Stim, pare greu de crezut, dar acel E este de multe ori doar o conventie folosita in Uniunea Europeana pentru a prescurta denumirile lungi ale unor ingrediente care nu sunt toxice sau sintetice. 

Iata o lista cu E-uri care n-ar trebui sa ne sperie atunci cand le intalnim pe ambalajele alimentelor:

E306 - este Vitamina E, benefica organismului pentru actiunea sa antioxidanta si prevenirea bolilor cardiovasculare. In industria alimentara este folosita drept antioxidant (impiedica oxidarea grasimilor) si de stabilizator de culoare. 

E300 - este banala Vitamina C, care in industria alimentara ajuta la mentinerea culorii rosii a carnii

E160d - este colorantul natural din rosii, cunoscut si sub denumirea de licopen. In industria alimentara este folosit impotriva oxidarii unor alimente si drept colorant.

E162 - colorant natural obtinut din sfecla rosie. Este cel mai sigur colorant alimentar si e folosit in sucuri si produse de cofetarie.

E322 - este lecitina, o substanta buna pentru memorie, dar si pentru ciocolate si sosuri care au nevoie de emulgatori.

E140 - este clorofila care da frunzelor culoarea verde. In industria alimentara este folosit ca dezinfectant si colorant natural. In veti gasi mai ales in paste de dinti sau dulciuri.

E101 - se obtine din drojdie sau oua si este vitamina B12. Este folosit pe post de colorant natural in industria alimentara.

Dupa cum vedeti, toate aceste E-uri nu ar trebui sa va ingrijoreze. Insa, atunci cand dati peste E-uri despre care nu stiti nimic, este mai bine sa evitati sa cumparati produsul care le contine sau sa cautati pe internet informatii despre ele.

Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro
Sursa articol: europa.eu, food.gov.uk 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]