Cafea aromata in fiecare dimineata

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 14 Oct 2015, 15:24

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Ina si al sau blog culinar Reteta Video ne aduce idei proaspete despre cum putem spune "Stop risipei alimentare". Multumim, Ina, te urmarim cu atentie: https://vimeo.com/142155486

Ca sunt o mare cafegioaca toata lumea o stie. Nu beau (prea) multa, dar imi place sa fie o cafea de calitate.

Imi place mirosul de cafea proaspat rasnita si poate ca o sa radeti, dar expessorul de acasa e mai mult de decor in bucatarie (la birou e mult mai util). Asta pentru ca eu cred ca nimic nu se compara dimineata cu mirosul de cafea facuta la ibric. Parca ma si trezeste :).

Dar ce te faci cand deschizi un pachet de cafea si aroma inconfundabila dispare dupa un timp. Foarte multe persoane isi pastreaza cafeaua (boabe sau macinata) intr-un recipient cu capac etans, pe care il tin in frigider sau congelator. Nu este cea mai buna solutie, pentru ca atunci cafeaua va suferi un soc termic de fiecare data cand o scoatem sau o punem in frigider. Solutia cea mai buna este sa o pastram intr-o camera cu temperatura si presiune constanta (dar imposibila!) sau sa o pastram vidata in pungute mai mici, atat cat avem nevoie pentru 2-3 zile.

Putem sa facem asta foarte usor, cu aparatul de ambalare in vid FoodSaver, pentru ca procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a cafelei (fie ca e macinata, fie ce e boabe) de pana la 5 ori mai mult timp. Secretul unei cafele bune in fiecare dimineata este tocmai aroma si mirosul, iar aerul si umiditatea le afecteaza cel mai mult. Plus ca este atat de usor: pun punga in aparat, fixez capacul si apas butonul de vidare si sigilare. Si cel mai tare este ca pot sa-mi fac pungile pe dimensiunea necesara, folosind rola FoodSaver!

Si uite asa, toate diminetile mele sunt pline de miros de cafea proaspata! Asa-i ca vi s-a facut pofta de o cana de cafea buna?

 

Comentarii (6)

14.10.2015, 20:38

15.10.2015, 21:37

16.10.2015, 09:37

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia