Budinca de ciocolata, un desert de casa delicios

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Noi 2021, 16:08

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Budinca de ciocolată făcută în casă merge savurată oricând ai poftă de ceva dulce, dar și când vrei să îți surprinzi familia sau prietenii cu un deliciu rapid. Se face incredibil de ușor, fără să fie nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie, iar gustul său cremos este cât se poate de savuros.

 

Cum bunătățile reinterpretate în rețete irezistibile nu au cum să dea greș, astăzi vrem să te inspirăm cu o rețetă specială de budincă cu ciocolată de casă pe care o prepari din Cozonacul Casa Boromir cu nucă și ciocolată, bunătatea de la Boromir ce completează minunat aroma cremoasă a budincii cu savoarea sa.

 

Budinca de ciocolată în diferite combinații de arome

 

Deși ciocolata neagră îi conferă acestui deliciu un gust dulce-amărui și intens care se îmbină armonios cu celelalte arome, poți folosi și alte sortimente precum ciocolata albă sau cu lapte. Pe lângă asta, poți completa crema de budincă cu nuci, migdale și fistic pentru o textură crunchy, sau fructe deshidratate în cazul în care preferi o aromă fructată. Noi am folosit esență de vanilie, dar rezultatul este minunat și dacă o înlocuiești cu esența de rom sau migdale.

 

Pentru ca gustul său să fie desăvârșit, după ce ai amestecat crema cu bucățelele de cozonac, trebuie să aștepți o jumătate de oră înainte de a coace budinca. Cozonacul va absorbi mai multă cremă în acest fel, iar aromele se vor combina mai bine.

 

După ce ai scos budinca de ciocolată din cuptor și ai lăsat-o puțin să se răcească, trebuie să o servești neapărat cu o înghețată de cafea, mentă sau rom. Savurat de sărbători împreună cu cei dragi, dimineața la cafea sau în orice altă ocazie, acest desert împarte numai clipe dulci pline de savoare.

 

Bucurii dulci: deserturi cremoase din Cozonacii Boromir

 

Umplutura bogată de nuci crocante, crema de ciocolată și miezul pufos al Cozonacului Casa Boromir transformă budinca într-un deliciu așa cum nu ai mai gustat până acum. Poți folosi pentru rețeta noastră și sortimentul de Cozonacul Collection cu nuci și cireșe. Descoperă și rețeta de budinca de vanilie pe care o prepari în cel mai scurt timp; o găsești pe blog alături de multe alte rețete de bunătăți.

 

Pentru a-ți oferi o experiență deosebită a gustului, am preparat Cozonacii Boromir numai din ingrediente de o calitate excelentă, alese cu grijă. De pe boromirmarket.ro poți alege sortimentul tău preferat dar și alte dulciuri precum Boromele și cornulețe fragede de la Boromir, prăjituri cu fructe, fursecuri cu unt sau turtă dulce.

 

Ingrediente budincă de ciocolată și cozonac

 

• 240ml smântână dulce

• 600ml lapte

• 230g ciocolată neagră

• 4 ouă mari

• 2 lingurițe esență de vanilie

• ½ linguriță sare

• 1 Cozonac Casa Boromir cu nucă și ciocolată

• 190g chipsuri de ciocolată

 

Opțional:

 

• Nuci pecan zdrobite sau fructe deshidratate

• Topping de caramel sărat sau frișcă și fructe de pădure

 

Mod de preparare budincă de ciocolată:

 

PASUL 1

 

Mai întâi amestecă smântâna dulce și laptele într-o oală medie și gătește compoziția la foc mediu fără să o fierbi. Rupe ciocolata neagră în bucățele și topește-le în amestecul de mai sus. După ce ai amestecat bine pune deoparte crema pentru budinca de ciocolată.

 

PASUL 2

 

În continuare, amestecă într-un bol încăpător ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie. După aceea trebuie să torni crema peste această compoziție. Înainte de a adăuga crema, asigură-te că s-a mai răcit puțin. Nu trebuie să fie foarte fierbinte când o amesteci cu ouăle pentru ca acestea să nu se gătească prea mult.

 

PASUL 3

 

Urmează să împarți în două crema. Amestecă cu jumătate de cremă bucățelele de Cozonac Casa Boromir. Poți înlocui acest sortiment și cu deliciosul Cozonac Collection Boromir cu nuci și cireșe dacă vrei să-i conferi budincii de ciocolată un gust fructat. De asemenea, și Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide și portocale este perfect de integrat în rețeta noastră.

 

PASUL 4

 

Între timp pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și toarnă în ea crema de ciocolată combinată cu bucățelele pufoase de cozonac. Distribuie uniform amestecul pe fundul tăvii, după care poți turna deasupra crema rămasă.

 

Adaugă și chipsuri de ciocolată, nuci pecan, alune de pădure sau fructe uscate pentru un plus de savoare. Mai apoi trebuie să acoperi tava cu o folie de aluminiu și să lași compoziția la temperatura camerei timp de cel puțin 30 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă cât mai bine.

 

PASUL 5

 

La final, preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și lasă budinca de ciocolată la copt timp de 45-50 minute. Poți îndepărta folia de aluminiu după 20-25 de minute, după care trebuie pui budinca înapoi în cuptor. O poți savura ca atare sau cu un topping de caramel dulce-sărat, sos de fructe dulce acrișor sau cu multe fructe fresh precum mango, afine, banane sau alte fructe preferate. Poftă bună!

 

Aruncă un ochi pe blog și la celelalte rețete pe care le-am pregătit pentru ca tu să te bucuri de gusturi inedite! Te așteptăm și pe boromirmarket.ro, locul în care fel și fel de bunătăți se întrec în savoare și sunt gata să îți ofere momente savuroase.

Comentarii (11)

24.11.2021, 10:39

Super!

24.11.2021, 17:03

24.11.2021, 18:06

Buna!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]