E plina piata de caise frumos colorate, care te imbie cu aroma lor sa le incluzi in preparate delicioase, prajituri, smoothie, budinci sau conserve.
M-am gandit sa selectez pentru voi 4 retete pe care le am la indemana an de an, dupa care prepar retete apreciate de toti ai casei, care sper sa va fie de folos.
De la IANCULUBITA
Aceasta reteta e Cireasa mea de pe tort. Imi place mult, mult si abia astept sa-mi vina copiii sa le dau si sa ma laude :))
- 1 kg de zahar sau mai mult
- 5 kg caise
Vezi reteta completa aici - Nectar de caise
De la RODIMUR
Ca în fiecare an, am făcut zilele trecute și o porție de compot de caise, asta însemnând o cantitate de 3 kg de fructe, preparate fără conservant, pentru iarnă. Nu fac cantități mai mari de compot, pentru că din câte feluri de fructe se pot conserva, se adună suficiente borcane/sticle pentru iarna care vine.
Caisele sunt fructe foarte parfumate, așa că se va folosi doar opțional o păstaie de vanilie.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care borcanele cu compot au stat la căldură, să se conserve.
- 3 kg de caise
- 1 kg de zahăr tos
- 3 litri de apă
- 1 păstaie de vanilie (opțional)
Vezi reteta completa aici - clik pe denumire - Compot de caise
De la ELA
Am facut compot,dar si doua feluri de gem. Intr-unul am trecut caisele prin robot, iar in reteta aceasta de gem de caise am tocat marunt caisele.Delicios! Am avut 10kg de caise din care am facut gem, in mai multe randuri.Le-am facut in ceaun.
- 2 kg caise fara samburi
- 1,10kg zahar
- 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
Vezi reteta completa aici - clik pe denumire - Gem de caise
De la IANCULUBITA
In fiecare an,imi fac ceva deosebit pentru prietenele mele cand ma viziteaza
- 1kg de caise
- 1kg de capsuni
- 2kg de zahar
Vezi reteta completa aici - clik pe denumire - Caisata