publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Paine cu leurda si untura
Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura...
Pizza fara dospire
Cernem faina iar in mijloc adaugam drojdia, sarea si zaharul. Adaugam incet zerul caldut si incepem sa dizolvam drojdia apoi integram usor si untul topit. Framantam un aluat elastic si nelipicios. Pregatim umplutura in farfurii separate fiecare si incepem -taiem salamul bucatele mici, carnati...
Paine cu cartofi
Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie...
Turte cu cartofi
Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de la cartofi, adaugam 50 margarina si ii zdrobim. Dupa ce i-am pisat bine, dam deoparte sa ne apucam de...
Paine cu dovleac fara ou
Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul. Punem...
Paine cu leurda
Intr-un vas, cernem faina, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calda, amestecata cu zaharul si o lingura faina, 50 ml ulei si adaugam treptat apa amestecata cu putina sare. Framantam un aluat omogen si nelipicios, intindem aluatul pe masa infainata, in forma de...
Pizza cu ananas
Luam 1/3 din aluat si intindem aluatul care va fi blatul de baza, trebuie sa fie mai mic decat tava in care o vom coace(eu am copt in tava de la aragaz) Asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire pe care o vom taia patratele de cca...
Pizza cu miez de lapte
Intindem aluatul de pizza cca 1 cm grosime.Ungem blatul cu ketchup adaugam ceapa spalata si scursa bine de apa si taiata cubulete. Adaugam salamul taiat,ananasul,porumbul si deasupra felii de miez de lapte.Pe margine adaugam masline. Dam la cuptor incalzit pana se rumeneste frumos
Pizza vesela
Aluatul de pizza il intindem in foaie e cca 1 cm grosime.Decupam cu ajutorul un pahar cercuri si fiecare cerc il ungem cu ketchup. Adagam cascaval ras amestecat cu putina sare si masline deasupra (eu am facut din masline 2 ochisori si un nas iar cu ketchup gura :D) Dam la cuptor...
Pizza cu ardei
Din aluatul de pizza rupem o bucata pe care o vom intinde in foaie dreptunghiulara lata de cca 4 cm. Adaugam telemeaua rasa pe mijloc si unim capetele. Din restul de aluat intindem blatul de baza care trebuie sa fie mai mic decat tava in care il coacem. Asezam baza in tava tapetata cu...
Pizza cu sardine
Drojdia se dizolova in apa calduta si untul moale.Framantam un aluat elastic si nelipicios adaugand treptat apa calduta.Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.Ungem aluatul cu ketchup,adaugam felii de rosii.Condimendam cu sare si...
Pizza cu cascaval
Intr-un bol mai mare adaugam faina, sarea si amestecam. Dupa facem o gaura la mijloc. Adaugam in mijloc oul, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si zaharul. Framantam un aluat elastic adaugand treptat laptele si uleiul. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul Intre timp radem...
Pizza Carbonara
Drojdia o amestecam cu zaharul, putina apa caldutia si o lingura faina. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia si restul de ingrediente. Incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul Intre...
Paine broscuta
Cernem faina intr-un bol. In mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, ouale batute cu sarea si lingurile de zahar. Incepem sa framantam si la final adaugam uleiul. Mai framantam putin si dam coca la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut rupem in bucati...
Paine cu mac
Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in una am adaugat macul si am framantat putin si in cealalta am adaugat 2 linguri de susan. Am acoperit...
Chifle pufoase
Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas, am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta (daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am...
Paine cu branza
Cernem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul, galbenusul si margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. La final am framantat coca cca 5 minute cu ulei. Acoperim si...
Chifle
Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este...
Pizza din felii de paine
Ungem o tava cu unt si asezam feliile de paine. Topim restul de unt si turnam peste feliile de paine. Dam tava la cuptor cca 10 minute. Dam cascavalul prin razatoare. Taiem felii ciupercile (eu le-am tocat marunt), sunca si maslinele pe jumatate. Scoatem tava din cuptor si adaugam Ketchup, sunca,...
Pizza cu cascaval Delaco
Aluatul -amestecam faina cu sarea,zaharul,drojdia. Adaugam smantana si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 15 min(cat pregatim ingredientele pentru umplutura). Taiem ardeii feliute,cascavalul il dam...
Paine
Amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul drojdia dizolvata in putina apa si amestecam. Adaugam iaurtul si treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim coca in bucati egale formam suluri din...
Melci cu ciuperci
Faina o amestecam cu sarea,zaharul. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul la temperatura camerei. Framantam pana devine nelipicios,acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 30 min. Ciupercile le spalam si le fierbem dupa ce le prajim...
Turte moldovenesti
Amestecam intr-un bol faina, cubul de drojdie dizolvat cu putina apa calduta si putina sare. Framantam bine adaugand si lingurile de zahar dizolvate cu apa calduta si framantam cat sa iasa un aluat de paine. Lasam la dospit 30 minute si il invelim cu un prosop. Pregatim o tigaie...
''Malai'' moldovenesc
Amestecam intr-un bol canile de faina alba, canile de faina de porumb si zaharul. Dupa ce le-am amestecat adaugam apa clocotita, amestecand continuu cu o lingura, cat sa iasa un aluat ca de pandispan, un pic mai tare. Lasam sa se odihnesca 15 minute. Ungem o tava mai inalta cu ulei si...
Pizza surpriza
Preparare pizza surpriza: Punem faina intr-un lighean, iar la mijloc facem o gaura. Adugam drojdia, sarea, zaharul amestecat cu o lingura de faina si amestecam. Lasam 10 minute la dospit. Adaugam oul, iaurtul si framantam. Lasam 30 min sa se odihneasca. Se intinde o foaie, se taie...
Pizza
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,sarea,zaharul amestecat cu o lingura de faina si lasam 10 min la dospit.Adaugam oul,iaurtul si framantam,lasam 30 minunte sa se odihneasca.Taiem felii salamul,ardei ii curatam si ii taiem cuburi mai mari,maslinele le...