Tiramisu reţetă originală
Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4...
Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.
Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se...
Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până...
Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele, amestecând continuu. Făina, sarea și praful de copt se vor amesteca, apoi, prin ploaie, se vor...
Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se nivelează, apoi se dă la frigider pentru 30 minute. Între timp, ne vom ocupa de baza...
Cu un tel, se vor amesteca untul și zahărul, pentru o omogenizare foarte bună. Aceste două ingrediente trebuie să fie la temperatura camerei. Se vor adăuga lingurița cu sare și esența de vanilie. Făina amestecată cu praful de copt se vor adăuga în ploaie. Se va adăuga treptat...
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.
2....
Se amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu lingurita se iau mici bucati de aluat carer se elibereaza in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe...
Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca...
Aluatul:
Se omogenizeaza ingredientele, apoi se imparte compozitia in doua parti egale si se pune umplutura intre ele.
Crema:
Albusurile se bat spuma tare cu 50 gr zahar si se amesteca cu branza.
Dupa ce s-a finisat crema peste aluat, se razuieste a doua parte ramasa de aluat, peste...
Blatul:
Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale.
Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie.
Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute.
Crema:
Se toarna cana de zahar...
Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema.
Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic.
Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate.
Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie.
Se opreste focul si se adauga ouale putin cate...
Pentru blat:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de lamaie si vanilie, coaja de portocala sau lamaie si alunele sau nucile.
Amesteca bine ingredientele si apoi...
Pentru forma rotunda:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga...
Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 gr zahăr si zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacao. Torni gălbenuşurile bătute spumă peste făină, amesteci să se omogenizeze...
Desert Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4...
Desert cozonac cu nuca
Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit. Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se...
Desert prajitura de toamna cu dovleac
Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până...
Desert american pancakes (cea mai buna reteta)
Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele, amestecând continuu. Făina, sarea și praful de copt se vor amesteca, apoi, prin ploaie, se vor...
Desert cheesecake cu cocos si alune de padure (fara coacere)
Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se nivelează, apoi se dă la frigider pentru 30 minute. Între timp, ne vom ocupa de baza...
Desert chec pufos acoperit cu visine
Cu un tel, se vor amesteca untul și zahărul, pentru o omogenizare foarte bună. Aceste două ingrediente trebuie să fie la temperatura camerei. Se vor adăuga lingurița cu sare și esența de vanilie. Făina amestecată cu praful de copt se vor adăuga în ploaie. Se va adăuga treptat...
Clatite cu banane si gem de afine
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2....
Gogoasa floare
Se amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu lingurita se iau mici bucati de aluat carer se elibereaza in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe...
Cozonacii bunicii
Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca...
Prajitura razuita cu branza
Aluatul: Se omogenizeaza ingredientele, apoi se imparte compozitia in doua parti egale si se pune umplutura intre ele. Crema: Albusurile se bat spuma tare cu 50 gr zahar si se amesteca cu branza. Dupa ce s-a finisat crema peste aluat, se razuieste a doua parte ramasa de aluat, peste...
Prajitura parfum de trandafir
Blatul: Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale. Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie. Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute. Crema: Se toarna cana de zahar...
Brownie cu nuci
Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate. Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate...
Tort fluture
Pentru blat: Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de lamaie si vanilie, coaja de portocala sau lamaie si alunele sau nucile. Amesteca bine ingredientele si apoi...
Tort 6 ani
Pentru forma rotunda: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga...
Tort fluturaş
Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 gr zahăr si zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacao. Torni gălbenuşurile bătute spumă peste făină, amesteci să se omogenizeze...