Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se...
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.
Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina...
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul si se framanta bine. Se adauga apoi ciocolata maruntita si se framanta din nou pana se incorporeaza. Se rup bucati de aluat, se modeleaza bilute, se aplatizeaza si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc...
Se topeste untul si ciocolata, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga ouale si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine cele doua compozitii. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace aprox 30 de minute. Intre timp se pun...
Se cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu ulei. Se pune in tava si se da la cuptor. Dupa 20 de minute se unge cu sos de rosii si se mai lasa la...
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se...
Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute. Intre timp se bat...
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe...
Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat,...
Se spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta. Pentru mamaliga, se pune apa la fiert, se adauga malaiul, se...
Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se rumenesc. Carnatii se cresteaza, se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos....
Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec, peste hartie de copt. Se coace 30 de minute la 180C.
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute. Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare...
Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ardeii iuti taiati in bucati. Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se fierbe bine si se fac piure cu blenderul. Se mai fierbe odata, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune in borcane. Super bun...
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si faina. Se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt, se niveleaza si se coace blatul 15 minute. Se scoate din cuptor si se ruleaza intr-un prosop. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza untul cu...
Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute. Am servit cu cartofi spumica (piure cu lapte si unt) si mujdei de usturoi. A iesit super buna carnea,...
Se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul. Se pune in frigider pentru jumate de ora, se intinde o foaie nu prea groasa si se decupeaza forme. Se ung cu ou batut cu o lingura de lapte si se coc aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Am fiert pastele 3 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la scurs. Se toaca marunt ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei. Se adauga pieptul de pui, apoi ciupercile tocate si se condimenteaza. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se umplu scoicile. Se aseaza in tava in care am...
Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin . Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu...
Se toarna uleiul aromat in tigaie si se prajeste pieptul de pui taiat felii, pe ambele parti pana se rumeneste. Se aseaza apoi pe fiecare felie cate 2 cubulete de cascaval si cate o felie de rosie si se baga la cuptor pana se topeste cascavalul. In alta tigaie se topeste untul, se adauga...
Se pun taiteii de orez in apa rece la inmuiat. Se taie fasii pieptul de pui si se prajeste in ulei de masline. Ceapa, ardeii si morcovii se taie betigase, ciupercile felii si se pun in tigaie. Se adauga sosul de soia si se prajesc la foc iute. Se adauga alunele, praful de chilli, apoi se presara...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se stopesc cu ulei de masline. Se baga la cuptor, mai intai la programul traditional pana se coc, apoi la o temperatura mai mare ca sa prinda crusta aurie. Restul ingredientelor se taie cubulete si se...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, aproximativ 15-20 de minute. In acest timp te ocupi de umplutura: intr-un vas se pun toate...
Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora...
Se fierb legumele 5 minute, dupa care se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt, se adauga oul, condimentele si pesmetul. Se amesteca bine. Se formeaza chiftelutele, se aseaza in tava pe hartie de copt si se pun la cuptor. Cand incep sa se rumeneasca, se intorc si pe...
Se pun cuburile de soia in apa calda la inmuiat. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt. Se adauga morcovul, ardeiul si ciupercile tocate marunt cu robotul, dupa care se adauga si cuburile de soia si ceapa verde tocata. Se lasa sa se...
Se calesc in putin ulei cepele tocate, se adauga ardeiul tocat, apoi ficateii curatati de pielite. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga sosul de tomate, sosul iute, apa si se condimenteaza. Se lasa pe foc vreo 15 minute, adaugand apa daca este necesar. Cartofii se curata, se taie...
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul tocat, apoi morcovii taiati rondele. Se adauga apa si cartofii taiati cubulete si se condimenteaza. Se lasa la fiert, iar cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga ciupercile si ceapa verde tocata. Se adauga sosul de rosii si se mai...
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale, patrunjelul verde tocat, se condimenteaza si se adauga pesmet pana se obtine o compozitie ca de chiftele.
Pentru umplutura se maruntesc legumele si cascavalul, se condimenteaza si se amesteca bine.
Se imparte compozitia de carne in...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga pestele maruntit cu robotul, se condimenteaza si se prajeste amestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 1 ou, mararul tocat, pasta de ardei iute, iar la sfarsit pesmet, pana cand se obtine o compozitie care se poate modela...
Welfenspeise - Vanilla sabayon
Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se...
Lasagna cu spanac si branza
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit. Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina...
Cookies cu ciocolata neagra
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul si se framanta bine. Se adauga apoi ciocolata maruntita si se framanta din nou pana se incorporeaza. Se rup bucati de aluat, se modeleaza bilute, se aplatizeaza si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc...
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci
Se topeste untul si ciocolata, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga ouale si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine cele doua compozitii. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace aprox 30 de minute. Intre timp se pun...
Muschi de porc impanat
Se cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu ulei. Se pune in tava si se da la cuptor. Dupa 20 de minute se unge cu sos de rosii si se mai lasa la...
Cosulete cu salata
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se...
Prajitura cu mac, visine si bezea
Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute. Intre timp se bat...
Prajitura cu crema de castane
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe...
Pogacele cu jumari
Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat,...
Pastrav in crusta de malai
Se spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta. Pentru mamaliga, se pune apa la fiert, se adauga malaiul, se...
Carnati cu cartofi la cuptor
Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se rumenesc. Carnatii se cresteaza, se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos....
Brownie cu biscuiti
Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec, peste hartie de copt. Se coace 30 de minute la 180C.
Placinta cu ciuperci
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute. Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare...
Sos iute
Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ardeii iuti taiati in bucati. Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se fierbe bine si se fac piure cu blenderul. Se mai fierbe odata, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune in borcane. Super bun...
Rulada cu branza dulce
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si faina. Se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt, se niveleaza si se coace blatul 15 minute. Se scoate din cuptor si se ruleaza intr-un prosop. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza untul cu...
Ceafa marinata
Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute. Am servit cu cartofi spumica (piure cu lapte si unt) si mujdei de usturoi. A iesit super buna carnea,...
Saratele cu parmezan
Se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul. Se pune in frigider pentru jumate de ora, se intinde o foaie nu prea groasa si se decupeaza forme. Se ung cu ou batut cu o lingura de lapte si se coc aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Paste scoici umplute cu pui si ciuperci
Am fiert pastele 3 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la scurs. Se toaca marunt ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei. Se adauga pieptul de pui, apoi ciupercile tocate si se condimenteaza. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se umplu scoicile. Se aseaza in tava in care am...
Tarta cu pere si nuci
Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin . Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu...
Risotto cremos cu piept de pui aromat
Se toarna uleiul aromat in tigaie si se prajeste pieptul de pui taiat felii, pe ambele parti pana se rumeneste. Se aseaza apoi pe fiecare felie cate 2 cubulete de cascaval si cate o felie de rosie si se baga la cuptor pana se topeste cascavalul. In alta tigaie se topeste untul, se adauga...
Mancare chinezeasca cu taitei de orez
Se pun taiteii de orez in apa rece la inmuiat. Se taie fasii pieptul de pui si se prajeste in ulei de masline. Ceapa, ardeii si morcovii se taie betigase, ciupercile felii si se pun in tigaie. Se adauga sosul de soia si se prajesc la foc iute. Se adauga alunele, praful de chilli, apoi se presara...
Salata colorata cu cartofi crocanti
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se stopesc cu ulei de masline. Se baga la cuptor, mai intai la programul traditional pana se coc, apoi la o temperatura mai mare ca sa prinda crusta aurie. Restul ingredientelor se taie cubulete si se...
Prajitura Fely cu branza si bezea
Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, aproximativ 15-20 de minute. In acest timp te ocupi de umplutura: intr-un vas se pun toate...
Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine
Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora...
Chiftelute de legume
Se fierb legumele 5 minute, dupa care se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt, se adauga oul, condimentele si pesmetul. Se amesteca bine. Se formeaza chiftelutele, se aseaza in tava pe hartie de copt si se pun la cuptor. Cand incep sa se rumeneasca, se intorc si pe...
Paste cu ciuperci si soia
Se pun cuburile de soia in apa calda la inmuiat. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt. Se adauga morcovul, ardeiul si ciupercile tocate marunt cu robotul, dupa care se adauga si cuburile de soia si ceapa verde tocata. Se lasa sa se...
Ficatei cu cartofi crocanti
Se calesc in putin ulei cepele tocate, se adauga ardeiul tocat, apoi ficateii curatati de pielite. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga sosul de tomate, sosul iute, apa si se condimenteaza. Se lasa pe foc vreo 15 minute, adaugand apa daca este necesar. Cartofii se curata, se taie...
Supa de cartofi cu ciuperci
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul tocat, apoi morcovii taiati rondele. Se adauga apa si cartofii taiati cubulete si se condimenteaza. Se lasa la fiert, iar cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga ciupercile si ceapa verde tocata. Se adauga sosul de rosii si se mai...
Rulada din piept de pui tocat cu ciuperci si cascaval
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale, patrunjelul verde tocat, se condimenteaza si se adauga pesmet pana se obtine o compozitie ca de chiftele. Pentru umplutura se maruntesc legumele si cascavalul, se condimenteaza si se amesteca bine. Se imparte compozitia de carne in...
Chiftelute de peste
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga pestele maruntit cu robotul, se condimenteaza si se prajeste amestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 1 ou, mararul tocat, pasta de ardei iute, iar la sfarsit pesmet, pana cand se obtine o compozitie care se poate modela...