adriana_bobu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 09.08.2010

RETETE69
PRIETENI46
Retete / Mancaruri cu carne

Friptura de vitel in vin

In Vita la 19 Feb 2011

Am taiat carnea felii groase, am condimentat-o si am tras-o in ulei (pe ambele parti) alaturi de gogosar si ceapa taiate feliute. Am adaugat apoi si usturoiul taiat marunt , apa si o parte din  vin si am acoperit . Am lasat pe foc cca 1/2 h , am intors de cateva ori friptura dupa care am...

Pui vienez

In Pui la 2 Feb 2011

Se trage in ulei (pe foc) ceapa tocata marunt si pieptul taiat bucatele dupa care se adauga o cana de apa si o lingura vegeta si se lasa sa fiarba carnea .Separat se desface faina in putina apa rece dupa care se amesteca cu smantana si se pune peste carnea aflata pe foc (dupa ce aceasta s-a...

Mancare rece de gasca

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2011

Am tras in ulei carnea pret de cateva minute, iar intr-o alta tigaie am untit ceapa taiata pestisori si morcovul taiat rondele. Am rasturnat apoi intr-o tava ceapa si carnea, am adaugat apa , vinul, si am tras o folie de aluminiu deasupra dupa care le-am dat la cuptor cca 1 h . Am incercat apoi...

Pateu din ficatei de pui

In Ficat la 24 Ian 2011

Am pus intr-o tigaie uleiul si apoi am adaugat ficateii (spalati , nescursi de apa)si ceapa curatata si taiata in bucati mari. Dupa ce s-au facut (prajit) am dat deoparte tigaia la racorit. Am trecut prin masina de tocat cu sita cea mai deasa ficateii cu tot cu ceapa , galbenusurile ,dupa care am...

Pui cu mere la cuptor

In Pui la 23 Ian 2011

Am spalat bine puiul si l-am pus la fiert pentru 30 min intr-o oala , alaturi de radacinoasele curatate (morcov,patrunjel,telina......)si o lingura de vegeta. Dupa cele 30 min, l-am scos pe un platou si l-am uns cu miere, cimbru, vegeta, boia , piper, apoi l-am stropit cu wiski, si l-am pus in...

Friptura de pui cu brocoli

In Pui la 19 Ian 2011

Se pun in ulei incins pulpele condimentate si stropite cu sos de soia.Dupa ce le tragem putin pe ambele parti, adaugam 1/4 l vin alb si un pahar cu apa.Acoperim si lasam sa fiarba pana scade zeama, intorcandu-le din cand in cand. Separat se oparesc  in apa buchetelele de brocoli cca 5 min....

Parjoale moldovenesti

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2011

Carnea se toaca. Ceapa si morcovul tocate marunt se trag in tigaie in putin ulei pana se inmoaie. Se pun apoi peste carne. Se adauga mujdeiul de usturoi, miezul de paine inmuiat in lapte si stors, ouale batute, verdeata tocata, cimbru uscat dupa gust, sare si piper. Se formeaza gramajoare de...

Ciulama cu pui si ciuperci

In Pui la 14 Ian 2011

Se spala pieptul de pui se taie in bucati si se trage intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei adaugandu-se si o ceapa tocata marunt. Intr-o alta tigaie se pun celelalte doua linguri de ulei si se trag ciupercile spalate si taiate felii alaturi de cea de-a doua ceapa tocata. Dupa cca 20 min se...

Friptura de purcel cu fasolica

In Porc la 7 Ian 2011

Am lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil)    Am intors carnea pe ambele parti , dupa care am turnat vinul si am acoperit tigaia pentru a fierbe...

Piftelute cu sos

In Mancaruri cu carne la 3 Ian 2011

Am facut mai intai compozitia pentru piftelute din carnea tocata amestecata cu o ceapa tocata trasa in putin ulei, usturoiul pisat, miezul de paine, ouale batute si condimentele indicate. Dupa aceea le-am format si le-am prajit putin in ulei si le-am dat deoparte. Intr-o tigaie am pus ulei,...

Curcan la cuptor cu garnitura de orez

In Curcan la 2 Ian 2011

Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am...

Racituri din cocos

In Mancaruri cu carne la 28 Dec 2010

Am pus cocosul (eu am avut unul de curte)sa fiarba intr-o oala cu cca 5 l apa. Dupa vreo 2 ore am adaugat si legumele curatate dar lasate intregi si vegeta, pe care eu o folosesc in loc de sare. Dupa ce au fiert legumele, le-am scos intr-o farfurie si le-am folosit la salata boeuf, iar...

Ficat de porc cu varza calita

In Ficat la 20 Dec 2010

Am tocat varza murata si am scurs-o bine pentru a nu iesi prea acra.  Am tocat o ceapa si am tras-o in tigaie in 50 ml ulei , adaugand apoi varza si o cana de apa. Am amestecat si am lasat pe foc varza, adaugand inca putin ulei. Intre timp am portionat ficatul si l-am pus in ulei incins la...

Pastai cu piept de pui si sos de rosii

In Pui la 14 Dec 2010

Se pune la prajit in ulei pieptul de pui taiat bucatele alaturi de ceapa tocata , usturoiul si morcovul taiat marunt.Dupa cateva minute se adauga putina apa si se lasa sa se patrunda bine carnea. Intre timp se pune in alta tigaie fasolea congelata in apa cu putina sare si se lasa pe foc pana se...

Ficatei de pasare pane

In Ficat la 11 Dec 2010

Se spala ficateii si apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu vegeta. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a  incins se pun ficateii trecuti in prelabil prin faina , ou batut si iar faina. Se lasa cca 10 min pe o parte si apoi se intorc si se mai lasa 10 min. Daca vi se pare ca nu-s...

Sarmale moldovenesti

In Mancaruri cu carne la 4 Dec 2010

Se toaca ceapa si prazul, se da prin razatoare morcovul si se taie marunt gogosarul dupa care se trag toate  in ulei pana se inmoaie apoi se adauga orezul (bine spalat) impreuna cu o cana apa. Se lasa pe foc pana se umfla orezul dupa care se da deoparte  adaugand carnea, verdeata,...

Fasole cu scarita

In Mancaruri cu carne la 2 Oct 2010

Am pus de aseara la inmuiat fasolea. Dimineata i-am dat un clocot apoi am schimbat apa si am mai fiert fasolea cca 1/2 ora . In timp ce fasolea fierbea, am tocat ceapa si gogosarul si le-am tras in ulei intr-o tigaie, apoi am adaugat scarita taiata in bucati si putina apa calda.Dupa ce au fiert...

Hribi cu pui si mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 28 Sep 2010

Se curata hribii, se spala si se taie bucatele mici . Intr-o tigaie se pune o lingura ulei , ceapa tocata si imediat hribii.... pentru a evita prajirea cepii. Se adauga o cana de apa calda si se fierb pana scade apa , repetand inca o data operatia pana scade apa...Se pune sare si piper (sunt atat...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]