adriana_bobu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 09.08.2010

RETETE69
PRIETENI46
Retete / Dulciuri

Bilute rafaelo

In Dulciuri la 13 Feb 2011

Se amesteca laptele praf cu zaharul si cu untul si cu 1/2 din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute in interiorul carora se pun alunele si apoi se vor tavali prin nuca de cocos.     Eu am impartit compozitia in doua, iar intr-una din parti am pus cacao, deoarece am vrut sa...

Placinta cu mere si bostan

In Dulciuri la 12 Feb 2011

Se porneste cuptorul si se face maiaua (drojdia+o lingura zahar+o lingura faina+2 linguri lapte) Se curata merele si bostanul si se dau prin razatoare, apoi se trag intr-o tigaie pe foc cu zaharul. Dupa ce maiaua a crescut se framanta un aluat cu faina, 2 oua,margarina si laptele.Se imparte...

Placinta cu branza dulce

In Dulciuri la 30 Ian 2011

Am pregatit mai intai umplutura ....amestecand bine branza de vaci cu ouale batute, cu zaharul, stafidele si esentele. Am impartit in doua pachetul cu foi si am inceput sa astern in tava de la aragaz una cate una foile, avand grija sa ung (cu pensonasul) cu ulei si unt fiecare foaie pana am ajuns...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 30 Ian 2011

Tiramisu reţetă cu frisca Se ard intr-un ceaun 3 linguri zahar dupa care se sting cu cana de apa, adaugand apoi cafeaua. Se da deoparte la rece si se adauga lingura de whisky. Intr-un vas inalt se toarna frisca lichida si se mixeaza adaugand si putin zahar vanilat. Din plicul de budinca se...

Tort Diplomat

In Torturi la 20 Ian 2011

Se pune gelatina intr-o cana cu apa. Se separa albusurile si se pun intr-un bol unde se bat spuma. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si apoi cu zeama de la compot (fructele pastrandu-se intr-un castron) iar in final se adauga gelatina umflata lasand totul pe foc cca 15 min. Frisca se...

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 16 Ian 2011

Am inceput cu merele pe care le-am calit si le-am dat la racorit. Apoi am separat albusurile de galbenusuri . Am mixat galbenusurile cu zaharul , am adaugat apoi uleiul, laptele si in final faina cu praful de copt stins. Apoi am presarat o mana de stafide, razatura de coaja de portocala si esenta...

Gris cu lapte

In Dulciuri la 15 Ian 2011

Am pus laptele intr-un ceaun pe foc (cu zaharul si sarea) si cand a inceput sa fiarba am adaugat in ploaie grisul. Dupa ce a fiert (s-a ingrosat) am adaugat untul si esenta de vanilie. L-am pus in castronele si am presarat scortisoara sau am ornat cu dulceata capsuni ....dupa gust. Simplu si bun.

Ciocolata in foi de napolitana

In Prajituri la 2 Ian 2011

Se pune apa, zaharul si cacaua intr-un ceaun pe foc pana se omogenizeaza, obtinandu-se o crema care se da la racorit. Apoi se incorporeaza untul si laptele praf amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase pana se obtine o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. In final se adauga...

Chec ciocolata

In Prajituri la 28 Dec 2010

Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga pe rand cele 3 galbenusuri amestecand usor , dupa care se dau deoparte intr-o cana 10 linguri din...

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 25 Dec 2010

Se amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza  si se obtin cornuletele care  se coc la foc potrivit cca 30 min. Se scot din tava si se pudreaza cu zahar vanilat.

Prajitura pufoasa "Mary"

In Prajituri la 16 Dec 2010

Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul pana rezulta o bezea. Se pun unul cate unul galbenusurile continuind mixarea si apoi se adauga uleiul cate putin si de asemenea laptele . In final se pune faina, esenta de vanilie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune compozitia in...

Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine

In Dulciuri la 14 Dec 2010

Clatite pufoase reteta Se bat ouale, se adauga zaharul,faina si laptele alternativ, mixand cu mixerul, apoi apa minerala, esentele si praful de sare. Va rezulta o compozitie fluida, pe care o lasam cca 20 min sa se odihneasca la rece. Apoi turnam in tigaia incinsa in care picuram putin ulei...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 12 Dec 2010

Salam de biscuiti reteta Se pune intr-un ibric (eu am folosit un ceaunel) zaharul si se arde pe foc dupa care se adauga apa si se lasa pana se dizolva adaugand in final margarina. Separat intr-un bol se pun biscuitii sfaramati, rahatul taiat bucatele, stafidele (inmuiate in rom) cacaua, miejii...

Prajitura Agapia

In Prajituri la 29 Noi 2010

Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10...

Foietaj cu nuci

In Prajituri la 27 Noi 2010

Am intins foietajul si am impartit fiecare foaie in doua astfel incat au rezultat 4 foi. Separat intr-un castron am pus nuca, stafidele, cacaua si mierea si le-am amestecat. Am intins aceasta compozitie peste foi si le-am rulat. Apoi am taiat ruladele obtinute si le-am dat la cuptor pentru 20...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 14 Noi 2010

Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un...

Prajitura cu mere si bezea dalmatiana

In Prajituri la 7 Noi 2010

Se topeste (pe foc) margarina apoi se da deoparte si se adauga uleiul, otetul si zaharul dizolvat in lapte. In final se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde in tava de la aragaz. Merele se amesteca cu zaharul si scortisoara si se scad intr-un ceaun la...

Tort de mere

In Torturi la 16 Oct 2010

Se tapeteaza cu unt o forma si se presara 100 g zahar, apoi se aseaza merele intregi (curatate cu cutitul special de samburi si cotor) in interiorul carora se pune cate un miez de nuca si cateva stafide. Se dau la cuptor pana se inmoaie. In acest timp se amesteca zaharul (150 g)cu...

Prajitura rapida

In Prajituri la 19 Sep 2010

Am taiat checul felii groase (aprox 1cm) si am asezat feliile una langa alta intr-un vas yena. Am deschis cutia de compot, am scos caisele pe o farfurie iar cu siropul am insiropat feliile de chec. Am batut cu mixerul rapid frisca si am asternut-o peste chec. Am asezat apoi feliute de caise si am...

Tort ananas

In Torturi la 12 Sep 2010

Intr-un vas  se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un castronel cu apa . Aceasta compozitie (1) se pune pe foc pana se ingroasa.  Se da apoi...

Afisate 1 - 20 din 20 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]