Intr-o cratita se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa curatata si tocata, apoi varza tocata.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Se amesteca din cand in cand.
Se adauga condimentele.
Spre final am adaugat si rosiile tocate marunt si am lasat sa mai fiarba cam 10...
Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat.
Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie.
Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline.
Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi.
I-am pus intr-un bol incapator si am...
Intr-o tava am asezat fasolea verde si ciupercile.
Am pisat usturoiul.
L-am pus intr-un bol.
Am adaugat ulei si apa.
Apoi am adaugat condimentele.
Am amestecat bine si am turnat in tava peste legume.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus tava la cuptorul incins in prealabil...
Am curatat ceapa, usturoiul si ardeiul.
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.
Ceapa am pus -o la calit in putin ulei incins.
Cand s-a inmuiat putin, am adaugat usturoiul.
Dupa cateva minute, am adaugat si ardeiul.
Am redus focul si am pus capacul. I-am lasat...
Am pus orezul in apa intr-un castronel.
Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete.
Am tocat si varza.
Am prajit crenvurstii in putin ulei.
Am adaugat si ceapa, morcovul si ardeiul.
Am adaugat varza. Am adaugat 2 cani de apa. Am acoperit cu...
Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm.
Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa.
Se spumeaza. Se adauga sare, piper.
Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana cand e pe jumatate fiarta.
Separat curatam si tocam morcovii, ceapa, usturoiul, apoi se pun in...
Am curatat ceapa si usturoiul. Ceapa am tocat-o marunt. Usturoiul l-am lasat intreg. Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Se adauga ciupercile scurse de zeama. Se completeaza cu putina apa si se acopera cu capacul. Se lasa cam...
Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori.
A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba...
Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa.
Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba.
Am lasat-o vreo 5-10 minute timp in care s-a inmuiat suficient si am scurs apa.
Am pregatit legumele. Am curatat telina,...
Am curatat ceapa, usturoiul, ghimbirul si le-am tocat/taiat pe fiecare in parte.
Am pus ulei de masline in wok si dupa ce s-a incins am adaugat ceapa, usturoiul, ghimbirul si ciupercile.
Am amestecat din cand in cand.
Daca e cazul se poate adauga putina apa.
Spre final am adaugat...
Ceapa se curata si se toaca.
Se seteaza multicooker-ul pe functia Fry 5 minute. Se adauga in vasul aparatului putin ulei si ceapa si se la sa pana devine translucida.
Se adauga legumele si apa aproape cat sa le acopere si se seteaza aparatul pe funtia Boil 10 minute.
Se seteaza functia...
Vinetele se spala. Se decojesc o fasie da una nu. Se taie capetele. Se taie cubulete. Se sareaza si se lasa la scurs cateva ore.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.
Rosiile se taie cubulete.
Se pune putin ulei in vasul aparatului Multicooker. Se seteaza pe functia Fry 5...
Se curata usturoiul si se toaca.
Se scurge zeama din conseva si se clateste fasolea.
In vasul aparatului Multicooker se pune putin ulei. Se seteaza 5 minute pe functia Fry. Se adauga usturoiul.
Dupa expirarea timpuiui se adauga fasolea verde, sare si piper dupa gust.
Se adauga apa cat...
Se scoate aluatul la temperatura camerei.
Se curata legumele. Se da morcovul pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Rosia si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se taie betisoare. Varza se taie fideluta.
Peste morcovi am pus varza, condimentele si uleiul de masline.
Am taiat...
Vinetele se spala si se feliaza fara a se taia codita. Se sareaza putin. Se aseaza pe tava.
Se umplu cu felii de rosii, mozzarella si sunca.
Se leaga sau se prind cu o scobitoare pentru a nu se imprastia umplutura.
Se pregateste un balsam din usturoi, busuioc, sare, piper si...
Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin (~ 10 minute). Se scoate si se lasa la scurs.
Albusurile se bat cu un praf de sare, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se unge cu unt vasul unde urmeaza sa punem conopida.
Se...
Se curata si se toaca ceapa.
Fasolea se spala si se taie capetele. Daca e necesar se rupe in 2-3.
Se caleste ceapa. Se adauga apa si fasolea. Cand e aproape fiarta, se adauga pasta de tomate diluata intr-o ceasca cu apa.
Se condimenteaza cu sare si ierburi de provence dupa gust.
Pofta...
Vinetele se spala ,se decojesc o fasie da una nu, se taie capetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa deoparte la scurs.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Rosiile se taie cubulete.
Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga vinetele, iar dupa cateva minute rosiile....
Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.
Pentru sosul Bechamel:
Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte...
Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga usturoiul si spanacul congelat.
Se amesteca pentru a se desface spanacul si a se omogeniza.
Se adauga laptele amestecat cu faina, si se amesteca bine.
Se adauga branza de vaci si condimentele si amestecam pana se omogenizeaza.
Se unge un...
Varza dulce calita cu rosii
Intr-o cratita se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa curatata si tocata, apoi varza tocata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Se adauga condimentele. Spre final am adaugat si rosiile tocate marunt si am lasat sa mai fiarba cam 10...
Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline. Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi. I-am pus intr-un bol incapator si am...
Fasole verde cu ciuperci la cuptor
Intr-o tava am asezat fasolea verde si ciupercile. Am pisat usturoiul. L-am pus intr-un bol. Am adaugat ulei si apa. Apoi am adaugat condimentele. Am amestecat bine si am turnat in tava peste legume. Am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus tava la cuptorul incins in prealabil...
Tocanita de cartofi cu ardei
Am curatat ceapa, usturoiul si ardeiul. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete. Ceapa am pus -o la calit in putin ulei incins. Cand s-a inmuiat putin, am adaugat usturoiul. Dupa cateva minute, am adaugat si ardeiul. Am redus focul si am pus capacul. I-am lasat...
Varza dulce calita cu crenvursti si orez
Am pus orezul in apa intr-un castronel. Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete. Am tocat si varza. Am prajit crenvurstii in putin ulei. Am adaugat si ceapa, morcovul si ardeiul. Am adaugat varza. Am adaugat 2 cani de apa. Am acoperit cu...
Mancare de linte cu piept de curcan
Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm. Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa. Se spumeaza. Se adauga sare, piper. Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana cand e pe jumatate fiarta. Separat curatam si tocam morcovii, ceapa, usturoiul, apoi se pun in...
Mancare de fasole cu ciuperci
Am curatat ceapa si usturoiul. Ceapa am tocat-o marunt. Usturoiul l-am lasat intreg. Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Se adauga ciupercile scurse de zeama. Se completeaza cu putina apa si se acopera cu capacul. Se lasa cam...
Fasole batuta
Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba...
Mancare de linte
Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10 minute timp in care s-a inmuiat suficient si am scurs apa. Am pregatit legumele. Am curatat telina,...
Ciuperci sotate cu ghimbir si usturoi
Am curatat ceapa, usturoiul, ghimbirul si le-am tocat/taiat pe fiecare in parte. Am pus ulei de masline in wok si dupa ce s-a incins am adaugat ceapa, usturoiul, ghimbirul si ciupercile. Am amestecat din cand in cand. Daca e cazul se poate adauga putina apa. Spre final am adaugat...
Legume cu orez la Multicooker
Ceapa se curata si se toaca. Se seteaza multicooker-ul pe functia Fry 5 minute. Se adauga in vasul aparatului putin ulei si ceapa si se la sa pana devine translucida. Se adauga legumele si apa aproape cat sa le acopere si se seteaza aparatul pe funtia Boil 10 minute. Se seteaza functia...
Mancare de vinete cu rosii (Multicooker)
Vinetele se spala. Se decojesc o fasie da una nu. Se taie capetele. Se taie cubulete. Se sareaza si se lasa la scurs cateva ore. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Rosiile se taie cubulete. Se pune putin ulei in vasul aparatului Multicooker. Se seteaza pe functia Fry 5...
Mancare de fasole verde (Multicooker)
Se curata usturoiul si se toaca. Se scurge zeama din conseva si se clateste fasolea. In vasul aparatului Multicooker se pune putin ulei. Se seteaza 5 minute pe functia Fry. Se adauga usturoiul. Dupa expirarea timpuiui se adauga fasolea verde, sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat...
Pachetele de primavara
Se scoate aluatul la temperatura camerei. Se curata legumele. Se da morcovul pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Rosia si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se taie betisoare. Varza se taie fideluta. Peste morcovi am pus varza, condimentele si uleiul de masline. Am taiat...
Vinete evantai
Vinetele se spala si se feliaza fara a se taia codita. Se sareaza putin. Se aseaza pe tava. Se umplu cu felii de rosii, mozzarella si sunca. Se leaga sau se prind cu o scobitoare pentru a nu se imprastia umplutura. Se pregateste un balsam din usturoi, busuioc, sare, piper si...
Sufleu de conopida
Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin (~ 10 minute). Se scoate si se lasa la scurs. Albusurile se bat cu un praf de sare, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se unge cu unt vasul unde urmeaza sa punem conopida. Se...
Pastai scazute cu sos tomat
Se curata si se toaca ceapa. Fasolea se spala si se taie capetele. Daca e necesar se rupe in 2-3. Se caleste ceapa. Se adauga apa si fasolea. Cand e aproape fiarta, se adauga pasta de tomate diluata intr-o ceasca cu apa. Se condimenteaza cu sare si ierburi de provence dupa gust. Pofta...
Vinete cu rosii
Vinetele se spala ,se decojesc o fasie da una nu, se taie capetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa deoparte la scurs. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Rosiile se taie cubulete. Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga vinetele, iar dupa cateva minute rosiile....
Conopida la cuptor cu sos Bechamel
Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet. Pentru sosul Bechamel: Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte...
Spanac cu branza de vaci la cuptor
Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga usturoiul si spanacul congelat. Se amesteca pentru a se desface spanacul si a se omogeniza. Se adauga laptele amestecat cu faina, si se amesteca bine. Se adauga branza de vaci si condimentele si amestecam pana se omogenizeaza. Se unge un...