Am gasit cateva sfaturi utile despre prepararea diverselor alimente intr-o carte de bucate de pe vremea bunicii si cred ca e bine sa le stim.
Carnea de pasare: se poate folosi la prepararea a numeroase feluri de mancare. Pieptul si picioarele pot fi servite ca friptura,se pot...
Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.
Papadia este cunoscuta si sub denumirea de buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului,...
Gulia nu ingrasa, ajuta la slabit. Continut foarte scazut de colesterol, zaharuri si grasimi.
Contine calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan, potasiu, cupru, minerale, vitaminele C, K, B6 si fibre.
Ajuta la detoxifiere, la grabirea procesului de vindecare, la tratarea anemiei, la...
Cuscus-ul este produs in principal din semolina - grâu dur măcinat grosier. Se gaseste in forma de granule sferice.
Se utilizeaza cu precadare in Orientul Mijlociu si Nordul Africii, insa este asociat cu mancarea marocana.
Cuscus-ul este bogat in proteine, fibre, seleniu si...
Sursa de magneziu - eficient in durerile musculare
Reduce stresul - destinde corpul si te ajuta sa treci mai usor peste stres
Ridica moralul - prin placerea oferita imediat, te ajuta sa te simti mai bine
Are rol antidepresiv - consumata frecvent imbunatateste...
Andivele sunt legume foarte hranitoare desi au foarte putine calorii.
Sunt considerate o delicatese de catre bucatarii faimosi din intreaga lume.
Se pot utiliza atat la salate, cat si in alte mancaruri.
Sunt bogate in hidrati, calciu, potasiu, fier, vitaminele A, B,C si E, beta-catoten,...
Verzele crapate, partile necomestibile de la varza, conopida (cocean , frunze) , sparangel, gulii, ciuperci si altele se usuca pentru a fi folosite la supe si sosuri ce urmeaza a fi strecurate.
Din resturile de ciuperci se poate prepara: supa, sos picant sau faina de ciuperci pentru...
Cum preparam diverse alimente
Am gasit cateva sfaturi utile despre prepararea diverselor alimente intr-o carte de bucate de pe vremea bunicii si cred ca e bine sa le stim. Carnea de pasare: se poate folosi la prepararea a numeroase feluri de mancare. Pieptul si picioarele pot fi servite ca friptura,se pot...
Pãpãdia
Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei. Papadia este cunoscuta si sub denumirea de buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului,...
Gulia
Gulia nu ingrasa, ajuta la slabit. Continut foarte scazut de colesterol, zaharuri si grasimi. Contine calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan, potasiu, cupru, minerale, vitaminele C, K, B6 si fibre. Ajuta la detoxifiere, la grabirea procesului de vindecare, la tratarea anemiei, la...
Cuscus
Cuscus-ul este produs in principal din semolina - grâu dur măcinat grosier. Se gaseste in forma de granule sferice. Se utilizeaza cu precadare in Orientul Mijlociu si Nordul Africii, insa este asociat cu mancarea marocana. Cuscus-ul este bogat in proteine, fibre, seleniu si...
10 motive sa mananci ciocolata
Sursa de magneziu - eficient in durerile musculare Reduce stresul - destinde corpul si te ajuta sa treci mai usor peste stres Ridica moralul - prin placerea oferita imediat, te ajuta sa te simti mai bine Are rol antidepresiv - consumata frecvent imbunatateste...
Aurul alb din bucatarie - andivele
Andivele sunt legume foarte hranitoare desi au foarte putine calorii. Sunt considerate o delicatese de catre bucatarii faimosi din intreaga lume. Se pot utiliza atat la salate, cat si in alte mancaruri. Sunt bogate in hidrati, calciu, potasiu, fier, vitaminele A, B,C si E, beta-catoten,...
Cum putem folosi varza crapata?
Verzele crapate, partile necomestibile de la varza, conopida (cocean , frunze) , sparangel, gulii, ciuperci si altele se usuca pentru a fi folosite la supe si sosuri ce urmeaza a fi strecurate. Din resturile de ciuperci se poate prepara: supa, sos picant sau faina de ciuperci pentru...