Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.
Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.
Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp,...
Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.
Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se adauga crevetii peste...
Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.
Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se...
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...
Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie.
Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.
Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.
Se incalzeste putin ulei de masline...
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi.
Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga...
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite.
Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura...
Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie.
Se amesteca toate condimentele intr-un vas.
Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in jumatati, 2 minute. Se indeparteaza din tigaie.
In aceeasi tigaie, se adauga crevetii...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang.
Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.
Se taie...
Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu.
Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin translucide.
Se adauga orezul si se caleste 1 minut. Se adauga vinul, se amesteca, se lasa 30 de...
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.
Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand...
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute.
Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia.
Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul cuburi.
Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa...
Intr-un wok, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga usturoiul si ghimbirul. Se gatesc jumatate de minut. Se adauga crevetii, piperul si frunzele de lime. Se amesteca bine.
Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea, se adauga sosul de soia si cel de peste si se gatesc pana cand crevetii...
Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.
Într-un mojar,...
Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare....
Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele. Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile.
Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până...
Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează...
Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o...
Taitei cu creveti si varza de Bruxelles
Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute. Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp,...
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se adauga crevetii peste...
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se...
Risotto din paste cu naut si scoici Venus
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...
Orzo cu legume de vara si creveti
Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte. Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca. Se incalzeste putin ulei de masline...
Fidea rapida si Aioli cu sofran
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga...
Midii pane
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite. Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura...
Creveti in stil spaniol
Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie. Se amesteca toate condimentele intr-un vas. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in jumatati, 2 minute. Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga crevetii...
Taitei cu creveti in sos Bang Bang
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper. Se taie...
Risotto cu branza Asiago si creveti
Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin translucide. Se adauga orezul si se caleste 1 minut. Se adauga vinul, se amesteca, se lasa 30 de...
Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug. Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand...
Phad Thai cu creveti
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute. Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia. Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul cuburi. Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa...
Creveti cu piper proaspat in stil cambogian
Intr-un wok, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga usturoiul si ghimbirul. Se gatesc jumatate de minut. Se adauga crevetii, piperul si frunzele de lime. Se amesteca bine. Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea, se adauga sosul de soia si cel de peste si se gatesc pana cand crevetii...
Midii în stil luxemburghez
Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă. Într-un mojar,...
Scoici Saint-Jacques cu orez picant
Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare....
Stridii cu sos de vin
Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele. Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile. Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până...
Midii cu sos de lemongrass și ghimbir
Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează...
Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime
Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o...