Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete / Fructe de mare

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

In Fructe de mare la 21 Dec 2018

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute. Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp,...

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

In Fructe de mare la 9 Noi 2018

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Se adauga crevetii peste...

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

In Fructe de mare la 10 Aug 2018

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se...

Risotto din paste cu naut si scoici Venus

In Fructe de mare la 7 Iul 2018

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...

Orzo cu legume de vara si creveti

In Fructe de mare la 1 Iul 2018

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.  Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.  Se incalzeste putin ulei de masline...

Fidea rapida si Aioli cu sofran

In Fructe de mare la 13 Mai 2018

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga...

Midii pane

In Fructe de mare la 10 Mai 2018

Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite.  Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura...

Creveti in stil spaniol

In Fructe de mare la 3 Noi 2016

Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie.  Se amesteca toate condimentele intr-un vas.  Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in jumatati, 2 minute. Se indeparteaza din tigaie.  In aceeasi tigaie, se adauga crevetii...

Taitei cu creveti in sos Bang Bang

In Fructe de mare la 2 Noi 2016

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang.  Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper. Se taie...

Risotto cu branza Asiago si creveti

In Fructe de mare la 31 Oct 2016

Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu.  Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin translucide.  Se adauga orezul si se caleste 1 minut. Se adauga vinul, se amesteca, se lasa 30 de...

Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)

In Fructe de mare la 10 Sep 2015

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug. Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand...

Phad Thai cu creveti

In Fructe de mare la 20 Iun 2015

Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute.  Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia.  Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul cuburi.  Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa...

Creveti cu piper proaspat in stil cambogian

In Fructe de mare la 13 Dec 2014

Intr-un wok, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga usturoiul si ghimbirul. Se gatesc jumatate de minut. Se adauga crevetii, piperul si frunzele de lime. Se amesteca bine. Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea, se adauga sosul de soia si cel de peste si se gatesc pana cand crevetii...

Midii în stil luxemburghez

In Fructe de mare la 13 Mai 2013

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă. Într-un mojar,...

Scoici Saint-Jacques cu orez picant

In Fructe de mare la 11 Feb 2013

Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare....

Stridii cu sos de vin

In Fructe de mare la 6 Dec 2012

Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele.  Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile. Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până...

Midii cu sos de lemongrass și ghimbir

In Fructe de mare la 4 Dec 2012

Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează...

Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime

In Fructe de mare la 28 Noi 2012

Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]