Ardeii se spala si se aseaza in borcane. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare, boabe de piper, foi de dafin si zahar. Cand fierbe se adauga si otetul dupa gust.
Cand e rece se toarna peste ardei si se inchid borcanele cu capac. Se pastreaza foarte bine atat in camara cat si in pivnita.
Se taie ceapa julien sau rondele,ardeii si gogosarii felii,se pun apa,sarea,boabele de piper si foile de dafin si se fierb 30 de minute sub capac.
Se lasa sa se raceasca si se pun in borcane inchise ermetic.
Se consuma langa ciorbite,mancaruri cu sos,orez,cartofi,fripturi,etc.
Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat.
Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste...
Ardeii capia, gogosarii si ardeii iuti se curata de cotoare si de samburi, se spala si se dau prin masina de tocat, se pun toate condimentele si uleiul si se pune cratita pe foc cam 2 ore. Cand e gata se lasa la racit si se pune in borcane, se capseaza borcanele si se pun frumos in camara....
Se spala castravetii si se aseaza in borcanele curate impreuna cu morcovii taiati in 4 sau rondele, ceapa taiata rondele si hreanul taiat fasii. Apa se firbe cu sarea,zaharul,boabele de piper,bobitele de mustar,foile de dafin,iar la sfarsit se adauga si otetul. Se toarna apa peste castraveti si...
Ardeii se curata de codite si de samburi,se spala si se taie patratele sau fasii (cum va place),apoi se amesteca cu 3 linguri de sare si se lasa o jumatate de ora. Apa se pune pe foc impreuna cu otetul si zaharul,se lasa sa fiarba. Ardeii se pun in borcane impreuna cu patrunjelul spalat si...
Fasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se
pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune
fasolea spalata si se lasa cateva clocote,apoi se scoate se pune in borcane curate
care se capseaza si se pun la dust...
Ardei iuti murati
Ardeii se spala si se aseaza in borcane. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare, boabe de piper, foi de dafin si zahar. Cand fierbe se adauga si otetul dupa gust. Cand e rece se toarna peste ardei si se inchid borcanele cu capac. Se pastreaza foarte bine atat in camara cat si in pivnita.
Ciolomada - muratura cu ceapa
Se taie ceapa julien sau rondele,ardeii si gogosarii felii,se pun apa,sarea,boabele de piper si foile de dafin si se fierb 30 de minute sub capac. Se lasa sa se raceasca si se pun in borcane inchise ermetic. Se consuma langa ciorbite,mancaruri cu sos,orez,cartofi,fripturi,etc.
Sfecla rosie pentru salata
Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat. Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste...
Pasta de ardei capia,gogosari si ardei iuti
Ardeii capia, gogosarii si ardeii iuti se curata de cotoare si de samburi, se spala si se dau prin masina de tocat, se pun toate condimentele si uleiul si se pune cratita pe foc cam 2 ore. Cand e gata se lasa la racit si se pune in borcane, se capseaza borcanele si se pun frumos in camara....
Castraveciori murati cu ceapa si morcovi
Se spala castravetii si se aseaza in borcanele curate impreuna cu morcovii taiati in 4 sau rondele, ceapa taiata rondele si hreanul taiat fasii. Apa se firbe cu sarea,zaharul,boabele de piper,bobitele de mustar,foile de dafin,iar la sfarsit se adauga si otetul. Se toarna apa peste castraveti si...
Ardei grasi la borcan, pentru iarna
Ardeii se curata de codite si de samburi,se spala si se taie patratele sau fasii (cum va place),apoi se amesteca cu 3 linguri de sare si se lasa o jumatate de ora. Apa se pune pe foc impreuna cu otetul si zaharul,se lasa sa fiarba. Ardeii se pun in borcane impreuna cu patrunjelul spalat si...
FASOLE VERDE PENTRI IARNA
Fasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune fasolea spalata si se lasa cateva clocote,apoi se scoate se pune in borcane curate care se capseaza si se pun la dust...