publicat la 23.07.2021
publicat la 20.07.2021
publicat la 19.07.2021
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de cartofi cu unt si chimen
Fierbem cartofii ca pentru piure si apoi chiar ii transformam intr-un piure adaugand si 50 gr unt. Intr-o tigaie rumenim chimenul apoi il dam prin masina de rasnit si-l facem pudra. Luam o tigaie si topim 50 gr unt, apoi adaugam chimenul, lasam cca un min si apoi dam deoparte. Luam...
Ciorba de loboda cu galuste de branza feta
Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba. Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele: Se amesteca ingredientele si se...
Supa crema de sparanghel
Punem intr-o oala la foc putina apa, apoi uleiul, ceapa tocata, morcovul taiat rondele subtiri, cartofii feliati si lasam 5 minute sa fiarba la foc mic, apoi adaugam 1, 5 l apa si lasam sa fiarba bine. Separat punem la aburi sparanghelul taiat cubulete impreuna cu mugurii si-l lasam pana se...
Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon
Intr-o oala, punem doua linguri ulei, adaugam putina apa, apoi ceapa taiata, sotam doua trei minute, apoi adaugam morcovul feliat, cartofii taiati rondele( sau cubulete fiecare cum doreste), telina rasa, castraveciorii, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand zarzavatul este fiert batem ouale cu...
Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza
Se incinge uleiul intr-o cratita adaugam si o lingura de apa, punem ceapa si o sotam 5 minute. Procedam la fel si cu urmatoarele legume in ordine: morcov, cartof, ardei...lasam pe foc mic cu capac 5-10 min cu grija sa nu se arda pana se inmoaie ardeii. Intr-o alta tigaie, punem lingura...
Bors de legume
Se spala zarzavatul, se toaca marunt. Se pune o oala de ciorba pe foc( eu folosesc una de 5 l), se pune o cescuta mica de apa, apoi uleiul ( astfel incat sa nu calim) si se adauga legumele tocate, se soteaza 5 minute si se adauga apa pana la jumatatea oalei si se lasa sa fiarba. Dupa o jumatate...
Supa crema de dovleac cu legume
Se pune putina apa in oala de supa, apoi uleiul si legumele si dovleacul curatat si taiat bucatele, se soteaza 5 minute apoi se adauga apa sa acopere si se lasa totul la fiert. Intr-o tigaie se pune untul, si apoi usturoiul se lasa 5 minute la foc mic si se da deoparte. Cand legumele sunt...