RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete / Paste

Lasagna rapida

In Lasagna la 24 Ian 2017

Eu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am pus apa, fix cat sa o acopere si am lasat-o sa fiarba in jur de 10 minute. Am adaugat busuiocul,...

Budinca de fidea cu branza sarata

In Paste la 1 Noi 2016

Pastele se fierb in apa putin sarata conform indicatiilor de pe pachet 1 minut. Se scurge apa prin strecuratoare, se pun inapoi in vas si se adauga untul, se amesteca pana ce acesta se topeste, se adauga branza si se omogenizeaza. Intr-un vas, se pun ouale si smantana, mustarul, se adauga...

Taglierini bolognese cu ciuperci

In Paste la 6 Apr 2016

Se toaca ceapa,ciupercile, morcovul si telina se dau pe razatoare ( daca doriti puteti face asta si cu ceapa). Se incinge uleiul in tigaia adanca, se pune ceapa, morcovul si telina, se soteaza 4- 5 minute,  (eu adaug si doua trei linguri de apa), amestecand cand si cand, apoi se pun...

Macaroane in stil american

In Paste la 19 Mar 2016

V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie. Macaroanele se fierb  in apa cu sare dupa indicatia de pe  ambalaj( in cazul de fata 8 minute).Eu am pus mai multa apa decat de obicei pentru ca le vom lasa in ea pana...

Lasagna in tigaie

In Lasagna la 17 Ian 2016

Uleiul se incinge intr-o tigaie mare, adanca si in el se caleste usor ceapa tocata apoi si usturoiul zdrobit, se pune carnea tocata(am tocat-o inainte) si se tine pana se albeste, amestecand mereu. Se pune apa si se lasa la fiert pana scade. Se adauga o parte din sosul de rosii si o parte din...

Tortellini cu ricotta si spanac

In Tortellini la 7 Oct 2015

Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare si cu un praf de piper alb. Spanacul si usturoiul le-am tocat si le-am calit inabusit in 5 linguri...

Lasagna cu ciuperci

In Lasagna la 23 Sep 2015

Se taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul. Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai lasa 3  sau 4 minute  si se adauga apa( sau laptele), se tin pe foc in jur de 6 sau 7 minute...

Spatzle cu smantana si ciuperci

In Spaghete la 25 Aug 2015

Se fierb pastele asa cum este indicat pe cutie (in cazul meu 15 minute). Se scurg si se amesteca fierbinti cu 50 g unt. Ciupercile se toaca din cutit marunt sau mare cum doriti si se presara cu putina sare. Intr-un vas larg se pune uleiul si 50 g unt si se calesc ciupercile usor (4 minute),...

Budinca de paste gratinata

In Spaghete la 11 Iun 2013

Se fierb spaghetele in apa sarata cu o lingura de ulei de masline. Cele Barilla nr.1 necesita un timp scurt de fierbere numai 3 minute si mi se par tare practice :). Se scot si se scurg intr-o strecuratoare. Se pun inapoi in vas, punem untul deasupra si la foc mic amestecam sa se topeasca....

Ravioli cu ciuperci in sos de unt si salvie

In Paste la 3 Iun 2013

Fierbem ravioli in apa clocotita in care am adaugat 1 lingura de ulei si putina sare. Eu i-am tinut 9 minute, am dat vasul deoparte si am mai lasat 1 minut in apa apoi i-am scurs rapid si i-am turnat in sos. Pentru sos:  Intr-o tigaie punem uleiul de masline ( 2 linguri) in el topim untul...

Spaghetti Aglio e Olio

In Spaghete la 23 Mai 2013

Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga trei , patru linguri masline si trei prafuri de sare. Tocam ardeiul iute, taiem rosiile si incingem uleiul in tigaia adanca, Punem ardeiul tocat, rosiile, usturoiul la foc mediu pentru 3 sau 4 minute. Spaghetele se fierb si se scot cand sunt...

Lasagna delicioasa

In Lasagna la 9 Feb 2013

Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :) Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se lege, nu foarte dens, se framanta adaugandu-se si faina pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza...

Lasagna vegetariana

In Lasagna la 23 Aug 2012

Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt. Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine. Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de...

Paste " Buona sera"

In Spaghete la 8 Apr 2012

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul tocat, lasam cca un minut la foc iute apoi adaugam sparanghelul, morcovul subtire feliat, adaugam  o lingura doua de apa, mai lasam pe foc mediu de data aceasta inca 5 minute apoi adaugam toata apa si  sosul de rosii , vinul,...

Fettucine cu somon si feta

In Paste la 4 Apr 2012

Se fierb pastele...al dente sau nu...inspirati-va dupa intsructiunile de pe cutie...mie imi plac mai moi asa ca mereu le las un minut sau doua mai mult apoi le acopar si le las sa se umfle. Am calit inabusit in ulei de masline ceapa verde si sparanghelul pus putin la aburi( 2-3 minute) la foc...

Lasagna " Primavera"

In Lasagna la 29 Feb 2012

Prepararea foilor: Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se imparte in trei. Se intind foile pe rand( punem pe suprafata de intins putin ulei de masline sa mearga usor si sa nu se lipeasca cand le ridicam). Eu le las pana prepar restul ingredientelor pe foaia pergament, unsa cu...

Paste cu pui, ciuperci si smantana

In Spaghete la 30 Iul 2011

Tocam carnea impreuna cu ceapa si mararul, apoi si morcovul. Incingem uleiul in tigaie adaugam compozitia de carne si cateva linguri de apa. Amestecam din cand in cand si nu lasam sa se prajeasca cand apa mai scade mai adaugam putina. Dupa aproximativ zece minute, adaugam mai multa apa, cat...

Tortellini Primavera

In Tortellini la 28 Mar 2011

1. Se fierb tortellini 10 minute., adaugand morcovii o data cu ei si brocolli in ultimele doua minute. Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit. Se scurg . 2. Intre timp se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul, usturoiul, si putin piper in robot pana se...

Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

In Paste la 26 Mar 2011

Modul de preparare este unul destul de simplu. Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale. Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos. Punem puiul si-l...

Budinca de taitei cu branza feta

In Spaghete la 8 Ian 2011

Se fierb taiteii, se scurg si se clatesc.( eu asa procedez mereu deoarece nu-mi place gustul de fainos). Se amesteca intr-un vas mare cat sunt calzi cu untul apoi cu branza feta. Se bat ouale cu smantana se potrivesc de sare( cu grja caci feta e deja sarata) si se adauga deasupra. Se...

Pappardelle all uovo cu legume

In Paste la 8 Dec 2010

Se fierb pastele al dente( in jur de 7 min). Se clatesc si se scurg se lasa deoparte. Se incinge uleiul in tigaie, se adauga dovlecelul taiat in urmatorul fel: coaja se taie felii, iar ce ramane miezul se taie cubulete. Apoi se pune ardeiul taiat rondele, morcovul ras , rosiile uscate si se...

Tortellini cu feta, smantana si parmezan la cuptor

In Tortellini la 2 Dec 2010

Se fierb tortellini si se scurg apoi se clatesc usor. Se unge o tava cu unt se pun cele doua linguri de ulei in tava si apoi tortellini si apoi bucatelele de unt. Se pune feta deasupra bucatele. Se face un sos din smantana si oua, sare si piper. Se toarna peste tortellini, se rade...

Penne din orez in sos cald de legume la wok

In Penne la 19 Noi 2010

Fierbem pennele( cam 6-7 min), le scurgem le dam un jet de apa....si le lasam deoparte.  Se incinge wokul, se pune uleiul, se da focul iute si se calesc legumele taiate marunt rapid, adaugam si putina apa( trei linguri), lasam sa se inmoaie bine, punem usturoiul, boiaua, si stingem cu...

Farfalle cu feta, spanac si sos olandez

In Farfalle la 18 Noi 2010

Fierbem pastele al dente, le scurgem si le lasam deoparte. Intr-o craticioara, punem uleiul de masline, usturoiul tocat marunt si apoi spanacul, lasam la inabusit cu capac la foc foarte mic 5 minute. Adaugam o nuca de unt si lasam acoperit. Preparam sosul olandez :  Batem vartos...

Clatite cannelloni

In Cannelloni la 17 Noi 2010

1. Puneti la mixer ingredientele pentru clatite, mixati-le bine la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul si lasati sa stea la odihnit 30 de minute. 2.Intre timp faceti umplutura. Se incinge uleiul in tigaie mai mare si se pun pe rans la sotat legumele,...

Lasagna cu legume, branza si nuci caju

In Lasagna la 15 Noi 2010

1. Topim untul intr-o tigaie si adaugam ceapa, o lasam doar sa se inmoaie nu sa se prajeasca. Se adauga faina, se prajeste un minut apoi supa de legume( apa) si laptele. Se amesteca bine sa se uniformizeze. Se adauga, sarea , piperul, mustarul si se mai tine pe foc mic inca doua minute. Se ia de...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Adelina

Voturi:24

Tort cu citrice

Voturi:40

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]