Se spală ardeii și gogoșarii, se coc, pe toate fețele și după ce sunt luați de pe foc se pun într-un vas acoperit cu capac. După ce se coc toți ardeii și gogoșarii, se curăță de pielițe, de cotoare și de semințe și se lasă să se scurgă de zeamă.
Se spală vinetele,...
Se aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă.
Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de apă, într-un vas încăpător. Când zahărul s-a dizolvat complet, se iau cam 20...
Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă.
Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și se adaugă apa. Se fierbe siropul, numai atât cât să se dizolve zahărul....
Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine.
Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe...
Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță de cotoare, semințe și șuvițele albe.
Într-o oală mare se pun la fiert: apa, oțetul,...
Se curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos.
Se acoperă vasul și se lasă la rece până a doua zi, pentru ca zeama lăsată de fructe să dizolve...
Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii.
Se dau prunele prin mașina de tocat, iar apoi se adaugă 1 kg de zahăr, se amestecă bine și se dă vasul în cuptor, la foc iute,...
Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari.
Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare, în care clocotește apa cu sare (1 lingură de sare, la 1 litru de apă). Se țin la opărit 5-7...
Zacusca de vinete
Se spală ardeii și gogoșarii, se coc, pe toate fețele și după ce sunt luați de pe foc se pun într-un vas acoperit cu capac. După ce se coc toți ardeii și gogoșarii, se curăță de pielițe, de cotoare și de semințe și se lasă să se scurgă de zeamă. Se spală vinetele,...
Compot de caise
Se aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de apă, într-un vas încăpător. Când zahărul s-a dizolvat complet, se iau cam 20...
Compot de visine
Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și se adaugă apa. Se fierbe siropul, numai atât cât să se dizolve zahărul....
Visine la borcan, pentru prajituri
Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe...
Gogosari feliati in otet
Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță de cotoare, semințe și șuvițele albe. Într-o oală mare se pun la fiert: apa, oțetul,...
Gem de prune (2)
Se curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos. Se acoperă vasul și se lasă la rece până a doua zi, pentru ca zeama lăsată de fructe să dizolve...
Gem de prune (1)
Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat, iar apoi se adaugă 1 kg de zahăr, se amestecă bine și se dă vasul în cuptor, la foc iute,...
Pastai semifierte pentru iarna
Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare, în care clocotește apa cu sare (1 lingură de sare, la 1 litru de apă). Se țin la opărit 5-7...