Zmeura se spală cu grijă, să nu se strivească și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.
Într-un recipient curat, uscat și încăpător, se pun alternativ, straturi de zmeură și straturi de zahăr, ultimul fiind de zahăr.
Timp de 6-7 zile se...
Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare.
Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde.
Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare.
Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt.
Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...
Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină.
După ce s-au răzuit de coajă, portocalele se taie în jumătăți și se storc de zeamă....
Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul.
Se închide ermetic recipientul și se lasă două luni la macerat. În acest interval de timp, se agită ușor vasul, zilnic, sau măcar o...
Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să nu se ardă.
Se face o cafea tare din 2 lingurițe încărcate de cafea și 1-2 lingurițe...
Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii).
Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic.
Se adaugă alcoolul, zahărul și anasonul stelat, după care se amestecă/agită bine conținutul și se...
Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat.
Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun într-un vas mai mare din sticlă. Peste coji se toarnă vodka și se închide ermetic...
Zmeurata
Zmeura se spală cu grijă, să nu se strivească și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Într-un recipient curat, uscat și încăpător, se pun alternativ, straturi de zmeură și straturi de zahăr, ultimul fiind de zahăr. Timp de 6-7 zile se...
Lichior de grepfrut (grape-fruit)
Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...
Smoothie cu kiwi, miere si capsuni
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare. Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...
Smoothie cu iaurt gras, miere si afine
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare. Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...
Smoothie cu grepfruit, banana si afine
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt. Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...
Lichior de portocale
Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină. După ce s-au răzuit de coajă, portocalele se taie în jumătăți și se storc de zeamă....
Lichior de anason
Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se lasă două luni la macerat. În acest interval de timp, se agită ușor vasul, zilnic, sau măcar o...
Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200
Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să nu se ardă. Se face o cafea tare din 2 lingurițe încărcate de cafea și 1-2 lingurițe...
Lichior de gutui
Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă alcoolul, zahărul și anasonul stelat, după care se amestecă/agită bine conținutul și se...
Limoncello
Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun într-un vas mai mare din sticlă. Peste coji se toarnă vodka și se închide ermetic...