Aluatul pentru fursec se pregateste astfel:
Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in frigider,acoperit cu o folie sau intr o punga,timp de 30min.In tot acest timp pastrati albusurile la...
Se face un blat de tort astfel:Albusurile se mixeaza pana obtinem o spum atare,adaugam apoi zaharul si mixam bine.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Aceasta o incorporam trepatat,amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Coacem...
Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare.
Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina.
Se intinde primul aluat pe...
Pentru blat:
Separa albusurile de galbenusuri.Amesteca faina cu praful de copt.Bate albusurile pana devin spuma tare.Adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare.Cand ai obtinut o spuma tare adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu lingura.Incorporeaza usor galbenusurile...
Foi: Mixam ouale si zaharul.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o...
Pregatire blat:
Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.
Crema 1 :Se amesteca nuca cu...
Maruntiti fulgii de porumb.Condimentati carnea cu sare si piper si lasati o cca 30min la frigider.
Bateti oul cu putina sare.Dati feliile din piept de pui prin faina pe ambele parti,apoi prin ou,apoi prin fulgii de porumb.Prajiti -le pe ambele parti in uleiul incins.
Mod preparare rulada:
Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza albusurile spuma tare si adauga treptat zaharul in timp ce mixezi.Amesteca faina cu praful de copt si cacao.In bezeaua de albusuri adauga galbenusurile.Amesteca usor cu o lingura de lemn.Treptat adauga compozitia cu faina...
Se topeste zaharul in lapte.Intr-un castron punem biscuitii macinati ,dulceata,cacao,nuca,untul,esenta de rom.Adaugam laptele in care am topit zaharul si amestecam bine cu mana.Daca vi se pare prea tare compozitia mai adaugati lapte.Din aceasta compozitie se fac bilute.In mijloc puteti...
Untul cu untura se amesteca bine cu zaharul pudra,se omogenizeaza apoi cu iaurtul si nuca de cocos.Adaugam esentele si faina amestecata cu praful de copt.Se acopera cu o folie de plastic si se tine in frigider o ora-o ora jumate.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.Intindem...
Decupam din felia de paine forma de peste.Decoram apoi ca in imagine,pornim de la gura cu o felie de morcov,delimitam cu coaja de castravete,la 1cm distanta mai punem o fasie de coaja de castravete apoi continuam cu morcov.Coada am facut o decupand intr-un morcov.Ochisorii si bulele sunt...
Decupam din paine forma de floare.Ungem florile cu crema de branza.Din castravete facem tulpinile si cate o frunzulita.In mijlocul fiecarei flori punem cate o bucatica mica de castravete.
Mod pregatire aluat:
Am dizolvat drojdia in 50ml lapte caldut(din cantitatea data).Am topit untul pe care l-am amestecat apoi cu laptele rece si zaharul.Punem faina intr-un vas,facem in mijloc o gaura in care punem drojdia apoiturnam si restul compozitiei peste faina.Framantam apoi...
Se ung feliile de paine cu unt.Se aseaza cascavalul apoi sunca pe una din felii .Se acopera cu a 2 a felie de paine si se lasa in sandwichmaker aprox. 1 min.
Se taie chifla pe jumatate.
Se ung ambele jumatati cu crema de branza.
Se aseaza frunza de salata.Peste salata se pun felii de cascaval.
Peste cascaval se pun rosii apoi castraveti si la final boabe de porumb.
Se taie chifla pe jumatate.Se unge cu crema de branza,se pune salata.Pieptul de pui se taie fasii si se aranjeaza pe salata verde.Peste pieptul de pui se pun rosiile apoi se pune chifla.
Decupam forma bradutului.Pe margini ornam cu castravete verde iar in mijloc cu "globuri" din gogosar .Deasupra o steluta din cascaval iar la tulpina tot cascaval.
Decupam felia de paine astfel incat sa avem o parte rotunjita in partea de sus.Decupam urechile din alta felie(daca aveti o felie mai mare decupati dircet din aceea si fata si urechile).Ungem paine cu crema de branza.Din sunca decupam urechile si "boticul".In mijlocul boticului punem 2...
Decupam din felia de paine forma fetei.Punem 2 ochi din castrvete verde peste care punem capetele de la o maslina mica.In centru punem o bucatica de gogosar de la care pornim cu mustatile din castravete verde taiat subtire cu coaja ,in ambele parti.
"Aranjam " si un zambet din gogosar .
Decupam felia de paine ca in imagine.
Pe partile mai lungi si pe frunte decoram cu feliute subtiri de castravete verde la care i-am pastrat coaja.
Sprancenele i le am facut din tulpina de patrunjel verde,nasul din o felie subtire de castravete verde.Pentru ochi taiati capetele unei masline...
Decupam felia de paine in forma de lalea(asa obisnuiam sa desenez lalelele cand eram micuta).ungem felia cu crema de branza apoi pe marginile de sus punem gogosari taiati feliute.Puteti continua desigur sa-i faceti tulpina si frunzulita din castraveti verzi.
Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai...
Gelatina se hidrateaza in 50ml lapte dulce.Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce.Dupa ce s-a hidratat gelatina o incalzim pe baie de abur sau la foc mic,doar cat sa devina lichida(sa nu o fierbeti!).Amestecam apoi gelatina cu laptele condensat si dam al rece...
Tiramisu reţetă adaptata
Punem ouale intregi impreuna cu zaharul pe baie de abur.Amestecam mereu pana cand crema are consistenta unei smantani groase,aproape ca o budinca.
Racim crema.Adaugam in crema rece esenta de vanilie si mascarpone.Omogenizam.
Punem intr o tava sau un vas folie...
Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam.
-intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai...
Preparam prima data umplutura ,astfel:
Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam...
Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider...
Pregatim mai intai aluatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul( la temperatura camerei). pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praf de copt.Framantam pana obtinem un aluat compact.Il punem intr o folie si il lasam la frigider pentru o ora.
Pregatim crema:
Amestecam...
Mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adugati uleiul,mixati,laptele,mixati.Amestecati faina impreuna cu cacao si praful de copt.Incorporati in compoziti lichida(eu tot cu mixerul am facut).
Ungeti o tava cu unt si turnati compozitia.Deasupra asezati visinele si coaceti 40-45...
Fursecuri cu bezea
Aluatul pentru fursec se pregateste astfel: Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in frigider,acoperit cu o folie sau intr o punga,timp de 30min.In tot acest timp pastrati albusurile la...
Tort cu jeleu de zmeura
Se face un blat de tort astfel:Albusurile se mixeaza pana obtinem o spum atare,adaugam apoi zaharul si mixam bine.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Aceasta o incorporam trepatat,amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Coacem...
Strudel cu mar
Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare. Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina. Se intinde primul aluat pe...
Mini tort "Diplomat"
Pentru blat: Separa albusurile de galbenusuri.Amesteca faina cu praful de copt.Bate albusurile pana devin spuma tare.Adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare.Cand ai obtinut o spuma tare adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu lingura.Incorporeaza usor galbenusurile...
Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel
Foi: Mixam ouale si zaharul.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o...
Prajitura Elena
Pregatire blat: Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min. Crema 1 :Se amesteca nuca cu...
Bombite cu cocos
Amestecati ingredientele date intr-un bol apoi formati bilute pe care le rostogoliti prin nuca de cocos.Simple si bune!
Snitel crocant cu fulgi de porumb
Maruntiti fulgii de porumb.Condimentati carnea cu sare si piper si lasati o cca 30min la frigider. Bateti oul cu putina sare.Dati feliile din piept de pui prin faina pe ambele parti,apoi prin ou,apoi prin fulgii de porumb.Prajiti -le pe ambele parti in uleiul incins.
Rulada cu crema de cocos
Mod preparare rulada: Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza albusurile spuma tare si adauga treptat zaharul in timp ce mixezi.Amesteca faina cu praful de copt si cacao.In bezeaua de albusuri adauga galbenusurile.Amesteca usor cu o lingura de lemn.Treptat adauga compozitia cu faina...
Bombite cu biscuiti
Se topeste zaharul in lapte.Intr-un castron punem biscuitii macinati ,dulceata,cacao,nuca,untul,esenta de rom.Adaugam laptele in care am topit zaharul si amestecam bine cu mana.Daca vi se pare prea tare compozitia mai adaugati lapte.Din aceasta compozitie se fac bilute.In mijloc puteti...
Biscuiti pentru Craciun
Untul cu untura se amesteca bine cu zaharul pudra,se omogenizeaza apoi cu iaurtul si nuca de cocos.Adaugam esentele si faina amestecata cu praful de copt.Se acopera cu o folie de plastic si se tine in frigider o ora-o ora jumate. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.Intindem...
Sandwich peste clown
Decupam din felia de paine forma de peste.Decoram apoi ca in imagine,pornim de la gura cu o felie de morcov,delimitam cu coaja de castravete,la 1cm distanta mai punem o fasie de coaja de castravete apoi continuam cu morcov.Coada am facut o decupand intr-un morcov.Ochisorii si bulele sunt...
Sandwich -flori
Decupam din paine forma de floare.Ungem florile cu crema de branza.Din castravete facem tulpinile si cate o frunzulita.In mijlocul fiecarei flori punem cate o bucatica mica de castravete.
Pariziene cu fondant de mere
Mod pregatire aluat: Am dizolvat drojdia in 50ml lapte caldut(din cantitatea data).Am topit untul pe care l-am amestecat apoi cu laptele rece si zaharul.Punem faina intr-un vas,facem in mijloc o gaura in care punem drojdia apoiturnam si restul compozitiei peste faina.Framantam apoi...
Sandwich cald
Se ung feliile de paine cu unt.Se aseaza cascavalul apoi sunca pe una din felii .Se acopera cu a 2 a felie de paine si se lasa in sandwichmaker aprox. 1 min.
Sandwich lacto-vegetarian
Se taie chifla pe jumatate. Se ung ambele jumatati cu crema de branza. Se aseaza frunza de salata.Peste salata se pun felii de cascaval. Peste cascaval se pun rosii apoi castraveti si la final boabe de porumb.
Sandwich cu pui
Se taie chifla pe jumatate.Se unge cu crema de branza,se pune salata.Pieptul de pui se taie fasii si se aranjeaza pe salata verde.Peste pieptul de pui se pun rosiile apoi se pune chifla.
Sandvis bradut
Decupam forma bradutului.Pe margini ornam cu castravete verde iar in mijloc cu "globuri" din gogosar .Deasupra o steluta din cascaval iar la tulpina tot cascaval.
Sandvis porcusor
Decupam felia de paine astfel incat sa avem o parte rotunjita in partea de sus.Decupam urechile din alta felie(daca aveti o felie mai mare decupati dircet din aceea si fata si urechile).Ungem paine cu crema de branza.Din sunca decupam urechile si "boticul".In mijlocul boticului punem 2...
Sandvis pisica
Decupam din felia de paine forma fetei.Punem 2 ochi din castrvete verde peste care punem capetele de la o maslina mica.In centru punem o bucatica de gogosar de la care pornim cu mustatile din castravete verde taiat subtire cu coaja ,in ambele parti. "Aranjam " si un zambet din gogosar .
Sandvis fetita
Decupam felia de paine ca in imagine. Pe partile mai lungi si pe frunte decoram cu feliute subtiri de castravete verde la care i-am pastrat coaja. Sprancenele i le am facut din tulpina de patrunjel verde,nasul din o felie subtire de castravete verde.Pentru ochi taiati capetele unei masline...
Sandvis lalea
Decupam felia de paine in forma de lalea(asa obisnuiam sa desenez lalelele cand eram micuta).ungem felia cu crema de branza apoi pe marginile de sus punem gogosari taiati feliute.Puteti continua desigur sa-i faceti tulpina si frunzulita din castraveti verzi.
Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat
Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai...
Tort "Felie de lapte"
Gelatina se hidrateaza in 50ml lapte dulce.Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce.Dupa ce s-a hidratat gelatina o incalzim pe baie de abur sau la foc mic,doar cat sa devina lichida(sa nu o fierbeti!).Amestecam apoi gelatina cu laptele condensat si dam al rece...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Punem ouale intregi impreuna cu zaharul pe baie de abur.Amestecam mereu pana cand crema are consistenta unei smantani groase,aproape ca o budinca. Racim crema.Adaugam in crema rece esenta de vanilie si mascarpone.Omogenizam. Punem intr o tava sau un vas folie...
Galuste cu prune
Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam. -intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai...
Tarta cu prune
Preparam prima data umplutura ,astfel: Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam...
Tarta cu visine si bezea
Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider...
Torta della nonna
Pregatim mai intai aluatul: Mixam galbenusurile cu zaharul si untul( la temperatura camerei). pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praf de copt.Framantam pana obtinem un aluat compact.Il punem intr o folie si il lasam la frigider pentru o ora. Pregatim crema: Amestecam...
Negresa cu visine
Mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adugati uleiul,mixati,laptele,mixati.Amestecati faina impreuna cu cacao si praful de copt.Incorporati in compoziti lichida(eu tot cu mixerul am facut). Ungeti o tava cu unt si turnati compozitia.Deasupra asezati visinele si coaceti 40-45...